Közelebb kerültek az elhízás gyógyításához, megvannak a felelős gének

A kóros elhízás az egyik leggyakoribb egészségügyi probléma napjainkban, most talán meg lehet majd előzni. Esetleg kezelni.

Persze az is egy megoldás lehet, hogy a világ módosabb, szerencsésebb fele változtat az életmódján, azonban nem kizárólag a zabálás és a mozgásszegény életmód okozhat kóros elhízást. Akiknél nem ez a gond, azoknak jó hír, hogy

– írja a 24.huThe Jerusalem Post nyomán.

PLOS Genetics tudományos folyóiratban megjelent tanulmányban azt írják, hogy kutatók a Caenorhabditis elegans nevű talajférget használták, amelyek génjei 70%-ban megegyeznek az emberi génekkel, és ha túl sok cukorral etetik őket, elhíznak. Alapvetően a rothadó vegetációban élnek, azonban a kísérlet kedvéért speciális diétára fogták őket.

Majd a korábban azonosított 293 elhízással kapcsolatos gént szűrték rajtuk, és ezzel a módszerrel sikerült tizenhétre leszűkíteni azok számát, amelyek biztosan részt vesznek a folyamatban.

Így most jóval több esély van arra, hogy esetleg kezeljék, vagy megelőzzék az elhízást, mivel ezek a gének potenciális gyógyszercélpontokat jelenthetnek.

(Fotó: Getty Images)

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.