Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Tengeribetegeknek vagy popfülűeknek nem ajánljuk a 2012-ben útjára indított, headbangelős metálmókát – de ha bárki más érez elég zúzáspotenciált magában, annak kötelező a Full Metal Cruise-on rockolni.

Az über alles hajóatyaúristen 262 méter hosszú, 32 méter széles, tizenhárom fedélzeti résszel és 962 kabinnal felszerelt, nem is beszélve a nyolc bárról, külső medencékről, pezsgőfürdőkről, kaszinóról, moziról és metálkaraokéról: ha van olyan Paradicsom, ahol Szent Péter helyett Dr. Martens várja a belépőket, akkor ez az.

Életed metálhajózásán húsz koncertet élvezhetsz a hajón, és még kb. ugyanennyit dokkolás után a szárazföldön. A fémjárat Hamburgtól indul, kiköt Southamptonban (Anglia), La Havre-ban (francia partok) majd egy amszterdami vandálkodás után visszafordul Hamburgba, ahol tűzijátékkal ér véget a cruise.

Májusban rendezték meg legelőször az egyedülálló metálfenomént – és a kétezer résztvevő végeláthatatlan rajongói videói, fényképei és sztorijai alapján olyan élmény lehetett, amihez artikulálatlanul ordítva ördögszarvat formálni két kézzel már nem elég.

Mivel van Mein Schiff 2 és 3 is, meg annyira hörögnek a metálfejek egy második felvonásért, szinte biztos, hogy a TUI utazási iroda még egy hajót beöltöztet idén sátáncuccba, mindenki örömére.

Mivel több helyről lehetett foglalni, és a foglalási díjak változóak a kabinok mérete és a választott csomagok tekintetében (például lehet kérni Full Metal Drink csomagot, hogy az anyahajón széttombolt koncert vérben terjedő delíriuma is mindennap garantált legyen, vagy privát balkonos kabint a burzsoá vagy csak simán cigiaddiktív metálarcok legnagyobb örömére), de az alapár 1298 euró (azaz közel 380 ezer forint), míg a teraszos kabin ára 1600 euró volt.

Azt garantáljuk, hogy ha idén még egyszer útjára indítják a Full Metal Cruise-t, mindenképpen tudósítani fogunk róla – addig is a hivatalos oldalon követheted a Mein Schiffre vonatkozó legfrissebb információkat.

(Képek: Full Metal Cruise Facebook hivatalos oldal)

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.