Egy felmérés utánajárt annak, hogy a mai világban mi számít megcsalásnak

A modern technológia elterjedésével, az online pornó megjelenésével, a közösségi médiaoldalak térhódításával ugyanis egészen elmosódtak a korábban világos határvonalak.

A Deseret News és a YouGov felmérésében 1832 amerikai felnőttet kérdeztek meg arról, hogy mi számít valódi megcsalásnak. A sok-sok elméleti lehetőség közül a legtöbb esetben úgy reagáltak a válaszadók, ahogyan várnád, de azért született néhány meglepő eredmény is.

Pedig simán azt gondolnánk, hogy teljesen egyértelmű a helyzet: a megcsalás az megcsalás, függetlenül attól, hogy egyszer vagy egy tucatszor történt meg.

És hogy mi a helyzet a neten keresztül bonyolított dolgokkal? A válaszadók több, mint fele gondolta úgy, hogy már a szimpla flörtölés sem megengedhető, és 63% szerint nem fér bele az, ha be vagy regisztrálva valami társkereső oldalon. Az egyedüli pornónézést csak a megkérdezettek 19 százaléka kategorizálta megcsalásnak, az exünkkel folytatott baráti csevegést pedig 16 százalék.

Katherine Hertlein, terapeuta szerint van egy tuti módszer arra, hogy el tudd dönteni, hogy most éppen "megcsalod" a párod a neten keresztül vagy sem:

Te mit gondolsz erről a kérdéskörről? A határok tényleg elmosódtak mára? Nálad mi számít megcsalásnak?

(via)

Player Autószalon

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon