Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Ha megtudod, mennyi az esély annak, hogy éppen KÖZBEN áll meg a szíved, tényleg mindig szexelni fogsz. Persze, ha te eddig is megállás nélkül az ágyban voltál csajoddal, akkor annyira ez a dolog téged nem érint, mert valószínűleg eddig sem nagyon érdekelt.

Azt tudjuk, hogy a szex is egyfajta fizikai aktivitás, ám több kutatás is bebizonyította már, hogy messze nem annyira intenzív és megerőltető, mint ahogy a városi legendák regélnek róla.

Ebből kifolyólag AZ biztonságosnak mondható, legalábbis ilyen szempontól – ha pedig így csinálod, még a zuhanyzóban is. A Journal of the American College of Cardiology című folyóiratban megjelent legújabb kutatás pedig ezt be is bizonyította, ugyanis arra jutottak, hogy

A 2002 és 2015 közötti időszakban vizsgált 4557 különböző eset során mindössze 34 alkalom volt szexhez köthető, ebből 18 szívmegállás szex közben következett be, míg 15 közvetlenül utána.

A nemek aránya pedig a következőképpen oszlott meg: 32 esetben férfiaknak, 2 esetben pedig nőknek állt meg a szíve.

Viszont! A hancúrozás valójában csak egy változó tényező ebben a dologban, mert ha valakinek alapvetően problémája van a szívével, akkor akár a legalacsonyabb aktivitás, mondjuk ágyazás közben is bekövetkezhet a baj.

Jó hír, hogy azoknak, akiknek szex közben áll meg a szívük, kétszer nagyobb eséllyel élik túl. Ez persze ahhoz is köthető, hogy van egy szemtanú, aki rögtön segítséget tud hívni.

És csak egy jó tanács:

(Forrás / fotó: Independent / Pinterest)

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.