Akár hiszed, akár ne, de vannak olyan élelmiszerek, amiket jobb, ha nem mosod meg, mert többet ártasz vele, mint használsz.

Az amerikai mezőgazdasági hivatal és a táplálkozástudományi akadémia egyáltalán nem javasolja a (bármilyen) nyers hús és a tojás elkészítés előtti megmosását.

Még pedig azért, mert

a baktériumok jelentős részét képtelenség lemosni a hús felszínéről, a tojás esetében pedig éppen a természetes/mesterséges védelmi réteget távolítjuk el.

Annyira viszont nem kell tartani a baktériumoktól, sütés/főzés közben, 60-80 fokon ugyanis elpusztulnak.

A vízsugár alá tett hússal pedig valójában csak rontunk a helyzeten, mivel hatására szétspricceljük a baktériumokat mindenfelé, amiknek ráadásul ideális életkörülményeket biztosít a nedves közeg.

(Forrás: Házi Patika)

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Így lettem villanyborotva-hívő – Braun S9 Pro+-teszt

Téli bőrápolás férfiaknak: miért van rá most jobban szükséged, mint valaha?

Ha ezek vannak otthon nálad, akkor igazi nőcsábász vagy – Avagy tárgyak, amitől izgalmas lesz egy randi otthon

További cikkeink a témában