Akár hiszed, akár ne, de vannak olyan élelmiszerek, amiket jobb, ha nem mosod meg, mert többet ártasz vele, mint használsz.

Az amerikai mezőgazdasági hivatal és a táplálkozástudományi akadémia egyáltalán nem javasolja a (bármilyen) nyers hús és a tojás elkészítés előtti megmosását.

Még pedig azért, mert

a baktériumok jelentős részét képtelenség lemosni a hús felszínéről, a tojás esetében pedig éppen a természetes/mesterséges védelmi réteget távolítjuk el.

Annyira viszont nem kell tartani a baktériumoktól, sütés/főzés közben, 60-80 fokon ugyanis elpusztulnak.

A vízsugár alá tett hússal pedig valójában csak rontunk a helyzeten, mivel hatására szétspricceljük a baktériumokat mindenfelé, amiknek ráadásul ideális életkörülményeket biztosít a nedves közeg.

(Forrás: Házi Patika)

Player Adventi Kalendárium Player Adventi Kalendárium
Támogatott és ajánlott tartalmaink

Így ünneplik gyönyörű és világhírű nők a karácsonyt

Vonzó karácsonyi képekkel hangolunk az ünnepre

Öt pikáns ajándékötlet a barátnődnek, ha idén kicsit felforrósítanád a karácsonyt

A Player kérdése: Te szoktál magadnak ajándékot venni karácsonykor?
32% Igen, persze, szerintem teljesen normális.
68% Nekem ez fura, nem, nem szoktam.
Bonjour, Budapest! Francia pikniket tartottunk a Renault 4 E-Tech electric-ben
Hirdetés