Akár hiszed, akár ne, de vannak olyan élelmiszerek, amiket jobb, ha nem mosod meg, mert többet ártasz vele, mint használsz.
Az amerikai mezőgazdasági hivatal és a táplálkozástudományi akadémia egyáltalán nem javasolja a (bármilyen) nyers hús és a tojás elkészítés előtti megmosását.
Még pedig azért, mert
a baktériumok jelentős részét képtelenség lemosni a hús felszínéről, a tojás esetében pedig éppen a természetes/mesterséges védelmi réteget távolítjuk el.
Annyira viszont nem kell tartani a baktériumoktól, sütés/főzés közben, 60-80 fokon ugyanis elpusztulnak.
A vízsugár alá tett hússal pedig valójában csak rontunk a helyzeten, mivel hatására szétspricceljük a baktériumokat mindenfelé, amiknek ráadásul ideális életkörülményeket biztosít a nedves közeg.
(Forrás: Házi Patika)