Talán néhány nőnek bejön az apatest, ám az egészségednek nem tesz jót
Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Az elmúlt néhány évben elterjedt az a nézet, miszerint egy visszafogott méretű pocak nem árt, sőt még hasznos is lehet a férfiak számára, mivel sok nőnek is bejön az úgynevezett apatest, és még az életünket is meghosszabbíthatja. Nos, a legújabb fejlemények egészen mást mutatnak.

Miután olyan hírességek is, mint Leonardo DiCaprio megvillantották az apatestüket, számos sörön és hamburgeren élő férfi érezte magát feljogosítva arra, hogy továbbra is elengedje magát.

Silfer on Twitter

Leonardo DiCaprio shows off his dad bod as he goes for a paddle https://t.co/Bg4YeEXNkI via @DailyMailCeleb

Meg aztán olyanokat lehetett olvasni, hogy a testtömeg-index szerint kissé túlsúlyos férfiak hosszabb életre számíthatnak. Mindez persze baromi jól hangzik, ám azóta az orvosok ledöntötték ezt a mítoszt. Egy új tanulmány egészen világosan kijelenti, hogy már egy egészen kicsike kis túlsúly is káros az egészségre.

A közelmúltbeli zavar abból eredt, hogy az eredeti vizsgálat csupán a testtömeg-indexen alapult. Ez az index pedig nem veszi figyelembe a testzsír és az izom arányát, csak a teljes súlyt és a magasságot. Ez pedig azt eredményezhette, hogy olyan résztvevők is a "kissé túlsúlyos" kategóriába estek, akik valójában olyan tökéletes fizikummal rendelkeztek, mint a Logan szerepére készülő Hugh Jackman.

– magyarázta Andrew Stokes, vezető demográfus.

Szóval ez van, ami Leo DiCapriónak működik, az sajnos nekünk nem fog. Ha elhatároztad, hogy életmódot váltasz, itt még segítséget is találsz hozzá:

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.