Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Számtalanszor kitárgyaltuk már, hogy mennyi előnnyel jár, ha rendszeresen edz valaki. Az egészségügyi előnyökön túl azonban arra is lehet számítani, hogy a kidolgozott testeden több nőnek akad majd meg a szeme. Vagy mégsem?

Nehéz eligazodni ebben a kérdésben, hiszen már egy jó ideje arról is hallani, hogy az aputest sokkal menőbb a kockás hasnál. Persze nyilván mindenkinek más jön be, nehéz eldönteni tehát, hogy általánosságban milyen testalkat az abszolút favorit.

Mindenesetre készült nemrégiben egy 2000 fős kutatás az Egyesült Államokban, amelynek keretein belül férfiakat és nőket is megkérdeztek arról, hogy milyen testtípusra buknak a leginkább. Az eredmény pedig főképpen azok számára lehet kedves, akik nem viszik túlzásba a gyúrást, úgy tűnik ugyanis, hogy az átlagos testalkat viszi most a prímet.

A heteroszexuális nők 41.7 százaléka az átlagosra szavazott, valamivel tehát többen preferálják az átlagos testtípust az izmosnál, amelyre a voksok 35.8 százaléka érkezett.

És hogy mégis mi a helyzet az egyes testrészekkel? Óriási mázlid van, ha szépek a szemeid, a nőknek (és egyébként a férfiaknak is) ugyanis a megnyerő tekintet a legfontosabb, egész pontosan a nők 81.75 százaléka szeretne olyan pasit, aki már a nézésével is le tudja venni a lábáról.

Ha pedig az arcot elfelejtjük, a kutatásból az derült ki, hogy a nők számára a férfias karok és a mellkas számít a leginkább, függetlenül attól, hogy éppen vékony, izmos vagy átlagos a tested.

(via)

Player Autószalon

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.