Az északi jéghotelek mintájára hóból épített márkakereskedést, és jégszobrokkal rendezte be a teret a Volvo testvérmárkája, a Polestar. A skandináv stílusú bemutatóterem építészeti különlegességnek sem utolsó.

A Volvo sportmárkájából önállóvá vált Polestar nemcsak az elektromos autóival szeret hallatni magáról. A márka első típusáért például műalkotással is lehetett fizetni, és a Polestar az építészetre is figyelmet fordít, elég csak megnézni a főhadiszállását. Ennek a formáját idézi a Polestar Snow Space, ami csak pár hétig lesz nyitva, ugyanis hóból készült.

A Snow Space építéséhez a közeli Ounasvaara sípályájáról szállítottak elektromos teherautókkal összesen mintegy háromezer köbméter havat. A hó tömörítésével építette fel a tizenkét méter széles és magas kockaforma épületet az erre specializálódott Frozen Innovations, a részleteket pedig a Polestar saját formatervezői dolgozták ki.

Rovaniemi

A hóból készült épület a finnországi Rovaniemi központjában áll, mindössze nyolc kilométerre az északi sarkkörtől délre. Jól illik a városháza, a könyvtár és a művészetek háza közé, amiket mind a finn építész Alvar Aalto tervezett, miután 1944-ben a lappföldi háborúban a város épületeinek 90 százaléka megsemmisült. Rovaniemiben található a Mikulás otthona is.

A szalon formája a Polestar főhadiszállását idézi, a fehér a márka egyik színe, a dizájn pedig éppen olyan minimalista, mint a Polestar világában szinte minden. A falakon lévő emblémát láncfűrésszel vájták ki, a belső térben pedig jégből készültek a bútorok, és a Polestar-modellek különféle alkatrészeiről mintázott jégszobrokat állítottak ki.

Az időjárás ezúttal kegyes volt az építőkhöz, és úgy számolnak, hogy február 26-ig gond nélkül üzemelhet a hóból készült bemutatóterem. A központban tesztvezetésre is lehet jelentkezni, a márka elektromos autóját, a Polestar 2-est lehet kipróbálni a sarkkörön lévő erdőben kialakított izgalmas vonalvezetésű havas pályán.

Ez is érdekelhet:

A skandináv minimalizmust tükrözi a Polestar új központja

Épületnek is érdekes a Volvo sportmárkájának főhadiszállása.

Hóban-jégen élményautózásra készült ez a spéci Polestar

Mindene megvan, ami a havas-jeges terephez kell.

A Polestar új elektromos autóját már nem fogod Volvónak nézni

Új stílust kezd az elektromos crossoverek csúcsára érkező Polestar 3.

És ezt olvastad már?
Hogyan válasszunk minden igénynek megfelelő számítógépházat?
További cikkeink a témában