Az északi jéghotelek mintájára hóból épített márkakereskedést, és jégszobrokkal rendezte be a teret a Volvo testvérmárkája, a Polestar. A skandináv stílusú bemutatóterem építészeti különlegességnek sem utolsó.

A Volvo sportmárkájából önállóvá vált Polestar nemcsak az elektromos autóival szeret hallatni magáról. A márka első típusáért például műalkotással is lehetett fizetni, és a Polestar az építészetre is figyelmet fordít, elég csak megnézni a főhadiszállását. Ennek a formáját idézi a Polestar Snow Space, ami csak pár hétig lesz nyitva, ugyanis hóból készült.

A Snow Space építéséhez a közeli Ounasvaara sípályájáról szállítottak elektromos teherautókkal összesen mintegy háromezer köbméter havat. A hó tömörítésével építette fel a tizenkét méter széles és magas kockaforma épületet az erre specializálódott Frozen Innovations, a részleteket pedig a Polestar saját formatervezői dolgozták ki.

Rovaniemi

A hóból készült épület a finnországi Rovaniemi központjában áll, mindössze nyolc kilométerre az északi sarkkörtől délre. Jól illik a városháza, a könyvtár és a művészetek háza közé, amiket mind a finn építész Alvar Aalto tervezett, miután 1944-ben a lappföldi háborúban a város épületeinek 90 százaléka megsemmisült. Rovaniemiben található a Mikulás otthona is.

A szalon formája a Polestar főhadiszállását idézi, a fehér a márka egyik színe, a dizájn pedig éppen olyan minimalista, mint a Polestar világában szinte minden. A falakon lévő emblémát láncfűrésszel vájták ki, a belső térben pedig jégből készültek a bútorok, és a Polestar-modellek különféle alkatrészeiről mintázott jégszobrokat állítottak ki.

Az időjárás ezúttal kegyes volt az építőkhöz, és úgy számolnak, hogy február 26-ig gond nélkül üzemelhet a hóból készült bemutatóterem. A központban tesztvezetésre is lehet jelentkezni, a márka elektromos autóját, a Polestar 2-est lehet kipróbálni a sarkkörön lévő erdőben kialakított izgalmas vonalvezetésű havas pályán.

Ez is érdekelhet:

A skandináv minimalizmust tükrözi a Polestar új központja

Épületnek is érdekes a Volvo sportmárkájának főhadiszállása.

Hóban-jégen élményautózásra készült ez a spéci Polestar

Mindene megvan, ami a havas-jeges terephez kell.

A Polestar új elektromos autóját már nem fogod Volvónak nézni

Új stílust kezd az elektromos crossoverek csúcsára érkező Polestar 3.

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Európa egyik legjobb és legújabb Kia-kereskedése is Budapesten van

Óbudán vár a fotókiállítás, amit nemcsak látni, hanem tapintani is lehet

Kényelem és nyugalom az autópályán, izgalom és őrület a stadionban – BYD Seal U-val a magyar–skót-meccsre

További cikkeink a témában