Bevallottan a Tesla Model 3 komoly ellenfele akar lenni a Volvo önállósodott márkájának első elektromos autója. A paraméterei alapján nagyon ígéretes a Polestar 2, ami 500 kilométeres hatótávval érkezik, akár 40 ezer eurós áron.

Már az első saját típusával nagyot dobott a Polestar, hiszen a Volvo önállósodott márkájának sportkupéja dögös formát és 600 lóerős hibrid hajtást villantott.

Most pedig máris bemutatták a második modellt, ami a Polestar 2 nevet kapta, és bevallottan a Tesla Model 3-ra céloznak vele. Meg persze a prémium középkategóriára a BMW 3-as sorozatától a Mercedes C-osztályig.

4,7 méteres hosszával és ötajtós limuzin karosszériájával

a Polestar 2 azt a vonalat folytatja, amit a Volvo Concept 40.2 tanulmányautója elkezdett. Belül is a skandináv minimalizmus uralkodik, a letisztult vonalú műszerfalat egy 11 colos, álló formátumú érintőképernyő uralja, androidos operációs rendszerrel, ahol a Google Maps és a Play Store alapból elérhető.

A tisztán elektromos hajtású Polestar 2 paraméterei figyelemreméltók.

Az első és a hátsó kerekeket is egy elektromotor hajtja, a kombinált teljesítmény 408 lóerő, a legnagyobb nyomaték 660 Nm, amivel öt másodpercen belül gyorsul százra. Lesz egy Performance Pack változata is, 20 colos kerekekkel, Brembo fékekkel, Öhlins lengéscsillapítókkal, aranyszínű féknyergekkel és biztonsági övekkel.

Az elektromos autóknál a legfontosabb az akkumulátor,

amiből a Polestar 2-be 78 kilowattórást építenek be, ez a tervek szerint 500 kilométeres hatótávra lesz elegendő. A felszereltségnek LED-es fényszóró és üvegtető is a része lehet, az ajtókat okostelefonnal lehet nyitni, miután felismert minket, automatikusan ránk szabja a beállításokat az autó.

Nagyon ígéretes árat mondott a Polestar, hiszen az elektromos modell alapára 39 900 euró lesz, ami 12,6 millió forintnak felel meg.

Az első évben ugyanakkor csak a gazdagon felszerelt Launch Edition modellt lehet kapni 59 900 euróért, azaz 18,9 millió forintért. Az újdonság az interneten rendelhető meg, és az újonnan nyíló Polestar Space bemutatótermekben vehető át.

Sajnos egyelőre csak a nagyobb piacokon lesz elérető a Polestar.

Kínában gyártják, ezen kívül az Egyesült Államokban és Kanadában, valamint Belgiumban, Hollandiában, Németországban, Norvégiában, Svédországban és az Egyesült Királyságban lehet megrendelni, a további országokban való bevezetésről később döntenek.

Ez is érdekelhet:

A skandináv minimalizmust tükrözi a Polestar új központja

Épületnek is érdekes a Volvo sportmárkájának főhadiszállása.

És ezt olvastad már?
Hogyan válasszunk minden igénynek megfelelő számítógépházat?
További cikkeink a témában