Eddig se nevezte senki begyöpösödöttnek a hazai sörös színtér arcait, most viszont szintet lépett egy budapesti gerillafőzde.

Egyre szokatlanabb kombinációkkal rukkolnak elő a kisüzemi sörös piac legkreatívabb sörfőzői, érthetően, mert egy hagyományos ízvilágú sörrel már szinte lehetetlen kitűnni a tömegből. A néhány éve még kuriózumnak számító, erősen komlózott India Pale Ale (IPA) vagy a teljesen fekete stout ma már a legtöbb kis főzdénél az alapszortiment tagja, azaz rendszeresen készül, megbízhatóan magas minőségben.

Közben a receptek állandó fejlesztésének köszönhetően egyre ismertebbek és népszerűbbek lesznek Magyarországon is a savanyú sörstílusok, mint a berliner weisse vagy a gose, és egyre bonyolultabb ízvilágú termékek bukkannak fel a pultokon, elég a különféle desszertek – almás pite, zserbó, baklava – sörös megfelelőire gondolni. Arra azonban igazán kevés példa volt eddig, hogy valaki egy egész reggeli ízvilágát mutassa be egyetlen sörben.

Márpedig a Timco Brewing új terméke, a Coffee And Toast épp ezt teszi: az India Pale Ale típusú sörben valódi kávé és narancshéj is van.

Tim Helmick sörfőző szerint a kávé és a pirítós is olyan ízvilágot képvisel, amelyet mindenki jól ismer, és a legtöbben szeretik is. Ezeket a kedvelt aromákat igyekeztek tovább vinni egy „breakfast IPA” formájában, amibe valódi brazil és kolumbiai kávét, pirított malátát és bio narancshéjat is tettek.

Az újdonság leginkább trópusi és citrusos ízű, amely a korty végén a maláta pirítós felhangjával egészül ki. A sör először a főzde saját éttermében, a Timco BBQ-ban kapható, ahol kipróbálható, milyen harmóniát alkot a vendéglátóhely kínálta BBQ ételekkel, illetve összekóstolható a Timco Brewing többi sörével, többek között az ír vörössel, a belga típusú búzasörrel vagy a pink guavával és hibiszkusszal fűszerezett cseh lágerrel is.

(Forrás: közlemény)

Ez is érdekelhet:

Gyomrokat felkészíteni: jön az extra szűz olívaolajjal megspékelt kávé

Kávé és olívaolaj vadházasságával kísérletezik a Starbucks. Az olívaolaj extra szűz, úgyhogy ki tudja, mi lesz belőle.

Egy sörsommelier megmutatja, hogyan kell helyesen kitölteni egy üveg sört a pohárba

Lehet, hogy egész életedben rosszul töltötted ki a sört pohárba?

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Az Asus dobja piacra elsőként az AI-laptopok új generációját

Szaftos húsokért, bomba jó sörökért és lazán elegáns hangulatért ide kell beülnöd

Román hiúzokat költöztetnek Németországba

További cikkeink a témában
Hiánypótló funkcióval bővült a világszerte használt magyar szoftver
Hirdetés