Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Ha általában te is nagypapásan tolod, vagyis korán vacsorázol és időben fekszel le aludni, akkor bizony te csinálod jól.

Legalábbis ezt erősíti meg egy Spanyolországból érkező friss kutatás. Érdekes, hogy éppen egy olyan ország tudósai érvelnek a korai vacsora mellett, ahol igencsak népszerűek a késő esti étkezések, nemde? Akárhogy is, a lényeg az, hogy

És hogy mégis miért érdemes így tennünk? Azt már régóta hangoztatják, hogy nem túl egészséges közvetlenül alvás előtt enni, most azonban az is kiderült, hogy a prosztata-, illetve emlőrák kialakulásának kockázata is növekedhet tőle. Ez olvasható ki a Barcelona Institute for Global Health friss tanulmányából, amelynek keretein belül rengeteg adatot vizsgáltak meg az étkezési szokások és a rák kialakulásának kockázata közti összefüggés tekintetében.

Hogy mi áll ennek a jelenségnek a hátterében? A kutatók szerint a közvetlenül alvás előtt történő étkezés keringési zavarokat okozhat, illetve a bioritmusunkat is kedvezőtlenül befolyásolhatja, ezek pedig könnyen hozzájárulhatnak a fent említett betegségek kialakulásához.

(via)

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.