Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Magyar kezdeményezés is szerepel a támogatottak listáján.

Az Európai Bizottság 280 millió eurót (mintegy 101 milliárd forint) meghaladó beruházási csomagot hagyott jóvá több mint százhúsz új, környezet- és természetvédelmi kezdeményezés, valamint éghajlat-politikai intézkedések finanszírozására.

A környezetvédelmi és éghajlat-politikai intézkedések finanszírozására szolgáló uniós Life-program költségvetéséből nyújtott források az uniós biodiverzitási stratégia és a körforgásos gazdaság cselekvési tervének megvalósítását támogatják, hozzájárulnak a koronavírus-járvány hatásainak kezelésére szolgáló környezetkímélő gazdasági helyreállításhoz, és

A 280 millió eurót meghaladó finanszírozásból az unió megközelítőleg 220 millió eurót juttat a környezetvédelem és forráshatékonyság, a természetvédelem és biológiai sokféleség, valamint a környezetvédelmi irányítás és tájékoztatás projektjeinek. A maradék 60 millió euróval az éghajlatváltozás mérséklésével, az éghajlatváltozáshoz alkalmazkodással, valamint az éghajlat-politikai irányítással és tájékoztatással foglalkozó kezdeményezéseket támogatja.

Egymilliárd a magyar kezdeményezésnek

A Life-program keretében a Life-Climcoop nevű magyar irányítású kezdeményezés egymilliárd forint uniós támogatást nyert el az éghajlatváltozáshoz alkalmazkodás kategóriájában. A projekt arra keres megoldást,

A Miskolci Egyetem által koordinált projektcsapat olyan intézkedéseket fog kidolgozni és bemutatni, melyek egy városi önkormányzat és egy multinacionális vállalat együttműködésén alapulnak. Elő kívánják segíteni a rendelkezésre álló erőforrások hatékonyabb felhasználását, és javítják az éghajlatváltozáshoz alkalmazkodást szolgáló intézkedések közös előkészítését a veszélyeztetett városi és ipari területek védelmében.

A megvalósítani kívánt konkrét intézkedések közé tartozik

  • az esővíz gyűjtése tartályokban a vízhiány leküzdésére;
  • zöldtetők, azaz növényzettel beültetett födémek kialakítása;
  • zöldfalak, növénnyel borított falak, más néven vertikális kertek kialakítása;
  • természetes vízmegtartást célzó intézkedések bevezetése is, amelyek csökkentik a villámárvizek kockázatát.

Ez is érdekelhet:

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.