Tanuljunk koktélt inni Nick Cave dobosától!

Jim Sclavunos az italok történésze.

A rock n roll életforma és az alkohol nem áll távol egymástól, és bár a régi nagyok közül egyre többen mondanak le a káros szenvedélyekről, azért akadnak, akik kitartanak a finom italok mellett. A Nick Cave and the Bad Seeds dobosa, Jim Sclavunos nem csak inni szeret, hanem sokat is tud arról, amit iszik. Az alkoholok körüli kultúra nagyon régóta foglalkoztatja, ebben a videóban a Tiki koktélokról mesél. Mik azok a Tiki koktélok?

Ez a fajta koktélkultúra a harmincas évektől a hatvanas évekig meghatározónak számított. Hollywoodban tette népszerűvé Don the Beachcomber, amerikai étteremtulajdonos, akihez az első klasszikus tiki bár megalapítása is fűződik.

Az italok a koktélvilágban ma már operai túlzásnak hatnak, dagályosak, színesek, rengeteg összetevőből állnak, édesek, és mindenféle bizbasszal díszítik őket. Ez az egzotikus világ azonban rendkívül népszerű volt akkoriban, annyira, hogy az ötvenes években Amerikában már több ezer tiki bár működött.

Úgy fest, Jim Sclavunos nem csak a dobok, hanem a bárpult mögött is otthon érzi magát.

Ez is érdekelhet:

5 újhullámos gin a kellemesebb nyárhoz - Roadster

Az elmúlt években artizán ginek tucatjai tűntek fel, a gintonik pedig nemhogy reneszánszát éli, hanem sosem volt ennyire népszerű. Megkóstoltunk néhányat közülük. Thomas Wilson, Sodor és Man püspöke 1736-ban az egyik fő hajtóereje volt annak a törvénynek, amellyel az angol parlament újabb adókkal sújtotta a szeszfőzdéket.

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon