Esedékes lenne már frissíteni a profilképed vagy éppen az önéletrajzodhoz keresgélsz megfelelő fotót? Máris segítünk egy hasznos kis tanáccsal.

Ezt a tanácsot pedig tudományos tényekkel is alá tudjuk támasztani, hiszen egy ausztrál egyetem, a University of New South Wales csapata utánajárt a kérdéskörnek. A kutatásukban arra jöttek rá, hogy az emberek kevésbé kedvező képet választanak saját magukról annál, mint amit egy idegen választ ki róluk.

A kutatásban 102 hallgató vett részt, első körben saját magukról választottak ki 2 képet 12-ből, majd értékelték, hogy milyen valószínűséggel használnák azokat egy közösségi oldalon, egy randioldalon, illetve hivatalos, szakmai webhelyen. Ezt követően megismételték a procedúrát, ám nem magukról választottak fotókat, hanem idegenekről. Az eredmény pedig meglepő, hiszen

Dr. David White, a tanulmány szerzője megerősítette, hogy korábbi kutatások alapján az emberek egy szempillantás alatt következtetéseket vonnak le, amint megpillantanak egy fotót valakiről, és ha a legjobb benyomást akarod kelteni magadról, érdemes megkérni valakit, hogy válassza ki a képedet helyetted.

(via)

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon