Újabb frontot nyitott a Nespresso legújabb etióp kávéjával. A Bukeela a kultikus kávétermelő ország hagyományai előtt tiszteleg.

Korábban már írtunk arról, hogy a kapszulás kávépiac egyre erősödik, és évről évre durvább pozíciókat foglal el a kávés szegmensen belül. A legnagyobb játékos, a Nespresso újabb hadosztályt dobott a harcmezőre, a hármas erősségű, Grand Cru kávéőrlemény Bukeelát.

Ez a tiszta Arabica kávé az elkülönített pörkölésnek köszönhetően testes aromájú, lungoként elkészítve a jázminra, fehérliliomra, bergamottra és narancsvirágra emlékeztető illatjegyeket idéz elő, amelyekhez fás illatjegyek is társulnak.

Ez volt az első alkalom, hogy a Nespresso kávészakértői a sokszínű kávékultúrával rendelkező Etiópiát keresték fel ahhoz, hogy megalkossanak egy tiszta eredetű Grand Crút. Egy másik újdonság, hogy a Bukeela ka Ethiopia az első Pure Origin kávé, amelynek fogyasztása lungoként, azaz hosszú kávéként ajánlott. A Nespresso azért szeretett volna Etiópiában termőföldet keresni, mert az ott termesztett kávé világszerte híres finom és virágos jellegéről.

A Bukeela ka Ethiopia kávékeverék két különböző régióból származó, kézzel szedett Arabica kávéból áll. A Nespresso szakértői helyi kávétermelőkkel dolgoztak együtt Sidama déli régióiban, amely a finom és tisztára mosott Arabica fajtájáról híres. A nyugat- etiópiai fennsíkon termesztett, természetesen feldolgozott zöld kávé hozzájárul a kávé fás, pézsmára emlékeztető ízjegyeihez.

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Tréner? Panzió? Kozmetika? Így lehet a kutyád még boldogabb, miközben a te életed is könnyebbé válhat

Különös jelentést kapnak a vízből kibukkanó graffitik

Bámulatosan modern a lisszaboni Gare do Oriente

További cikkeink a témában