Újabb frontot nyitott a Nespresso legújabb etióp kávéjával. A Bukeela a kultikus kávétermelő ország hagyományai előtt tiszteleg.

Korábban már írtunk arról, hogy a kapszulás kávépiac egyre erősödik, és évről évre durvább pozíciókat foglal el a kávés szegmensen belül. A legnagyobb játékos, a Nespresso újabb hadosztályt dobott a harcmezőre, a hármas erősségű, Grand Cru kávéőrlemény Bukeelát.

Ez a tiszta Arabica kávé az elkülönített pörkölésnek köszönhetően testes aromájú, lungoként elkészítve a jázminra, fehérliliomra, bergamottra és narancsvirágra emlékeztető illatjegyeket idéz elő, amelyekhez fás illatjegyek is társulnak.

Ez volt az első alkalom, hogy a Nespresso kávészakértői a sokszínű kávékultúrával rendelkező Etiópiát keresték fel ahhoz, hogy megalkossanak egy tiszta eredetű Grand Crút. Egy másik újdonság, hogy a Bukeela ka Ethiopia az első Pure Origin kávé, amelynek fogyasztása lungoként, azaz hosszú kávéként ajánlott. A Nespresso azért szeretett volna Etiópiában termőföldet keresni, mert az ott termesztett kávé világszerte híres finom és virágos jellegéről.

A Bukeela ka Ethiopia kávékeverék két különböző régióból származó, kézzel szedett Arabica kávéból áll. A Nespresso szakértői helyi kávétermelőkkel dolgoztak együtt Sidama déli régióiban, amely a finom és tisztára mosott Arabica fajtájáról híres. A nyugat- etiópiai fennsíkon termesztett, természetesen feldolgozott zöld kávé hozzájárul a kávé fás, pézsmára emlékeztető ízjegyeihez.

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Így lehetsz te is részvényes az MBH Bankban!

Ünnepi útmutató férfiaknak, akik olyan ajándékot akarnak adni, ami valóban megérinti a szívet

Így ünneplik gyönyörű és világhírű nők a karácsonyt

A Player kérdése: Nálad már beütött a karácsonyi kajakóma?
16% Naná, és nagyon keményen.
37% Igen, de menedzselhető.
47% Szerencsére nem.
Ezekkel a fotókkal sokkal jobban telik a karácsonyi punnyadás – figyelmeztetünk, nehéz lesz abbahagyni
Hirdetés