Úgy nő a pénisz mostanában, mint az átnevelőtáborba küldött Pinocchio orra. Vagy épp a hosszát mérjük másképp? Ki tudja.

Annyit tudunk, hogy a szaktekintély arcoknak nagyobb baja is akad annál, minthogy a péniszhossz vizsgálásával bajlódjanak, csak úgy. Bizony, ez az infó is amolyan járulékos cuccként látott napvilágot egy olyan kutatás részeként, amely termékenységgel kapcsolatos fejleményekre és paraméterekre összpontosított. A kutatók azt figyelték meg, hogy

miközben nő a pénisz hossza, a tesztoszteronszint és a spermiumszám esik. Ez meg akárhogy is, de nem jó deal.

Azt azonban érdemes kihangsúlyozni, hogy nem tudni, a felfedett tények kapcsolatban állnak-e egymással, és ha igen, hát milyenben – egyik okozhatja a másikat, vagy például közös okgyökerük van. Michael Eisenberg, a Stanford Medicine urológus és férfi termékenységi specialistája, egyben a kutatás vezetője elmondta: alapvető fontosságú lehet az emberi lét szempontjából bármi, ami hatással van a szaporodási rendszerre, ezek ugyanis olyan kardinális dolgok, amelyekre oda kell figyelnünk, amiknek az ok-okozati hátterét meg kell értenünk.

És hogy mennyi is az annyi? Hát, az elmúlt közel harminc év során 24 százalékkal nőtt a merev pénisz hossza. De már önmagában erre is akad több magyarázat.

James Hotaling, az Utah-i Egészségügyi Egyetem urológusa és a férfiak meddőségi specialistája szerint egyáltalán nem biztos, hogy a péniszek lettek hosszabbak, és nem csak arról van szó, hogy máshogy mérjük őket*.  Eisenberg másképp vélekedik: szerinte a péniszhossz növekedése a korábbra datálható, kitolódott pubertáskorral függhet össze – ami tovább nőhet, az tovább nő –, de azt is elképzelhetőnek tartja, hogy kémiai hatások állnak a jelenség mögött, bizonyíték azonban egyelőre egyikre sincs.

*Így mérjük helyesen a pénisz hosszát manapság

A pénisz méréséhez először is maximális erekció szükséges, tehát ez esetben nem ad pontos eredményt a jólvanazúgy, már épp betehetem, majd közben jobban megkeményszik merevedési állapot. Aztán szükséges egy pontos és kemény vonalzó, amit helyezzünk a pénisz felső felületére – viccesen elszólva, mintha sínbe raknánk azt. Majd ezután jön a lényeg: nyomjuk a vonalzó alját egészen a szeméremcsontig, amennyire csak tudjuk, ne kíméljük magunkat! És érdemes kiemelni, hogy a fityma nem ér, csakis a hímvessző csúcsáig matekozzuk ki a dolgokat.

És ha már péniszméret, meg miegymás:

Az igen megbecsült szakma, amelyben elsők vagyunk a kontinensen

Sírva vigad a magyar, a balsors is sújtja vagy ezer éve, de a szexiparban azért igen otthonosan mozog.

(Forrás: Telex, USA Today)

Támogatott és ajánlott tartalmaink
További cikkeink a témában
Ahol a csúcsminőségű bútor életszemléletté nemesül
Hirdetés