A kollabok manapság a legerősebb marketingeszköznek számítanak a divatban. Láttunk már high fashiont, streetweart, és persze az órabizniszben sem újdonság az ilyesmi. Bár egy karóra meglehetősen kis felület, a tervezők kreativitásának köszönhetően minden részlet új értelmet nyerhet egy kollabban.

Az órás kollabokat lehetetlen a Swatch úttörő tevékenysége nélkül értelmezni. A márka mindig is szem előtt tartotta a divatot, és feltűnő termékeket gyártott. A mai együttműködések alapmodelljét a Swatch találta ki: különböző művészeket kért fel a közös munkára, és mindig ügyelt arra, hogy kevesebbet gyártson, mint amire vásárlói igény van, így különlegessé, hőn áhított ritkasággá téve ezeket az órákat.

Kiki Picasso – 1985

Az első művészi kollab a francia művésszel, Kiki Picassóval valósult meg: az avantgarde GZ008-asből 140 darabot gyártottak.

Keith Haring – 1986

Jobb párosítást el sem lehet képzelni, mint a Swatch jól felismerhető órái és Keith Haring formabontó stílusa.

Vivienne Westwood – 1992/1993

Az angol divatházzal két éven át tartó együttműködés kiemelkedő alakja az Orb névre keresztelt szösszenet, ami az országalmára hajazó gömb alakú csomagolás után kapta a nevét.

Tony Hawk – 1999

1999-ben a Swatch belépett az extrém sportok világába, így adta magát az együttműködés minden idők leghíresebb deszkásával, Tony Hawkkal.

David LaChapelle x Amanda Lepore – 2000

A Swatch ezzel a kollabbal nyitottságát bizonyította, és divatmárkák közt viszonylag úttörőként egy transzgender személyiséget jelenített meg a mainstream kultúrában.

Manish Arora – 2010

Manish Arora azon indiai művészek közé tartozik, akik biztos rajongótáborral rendelkeznek a nyugati világban is. Ez a kollab kétségkívül ismertté tette a nevét Európában, miközben esztétikájában kompromisszumok nélkül az indiai jellegzetességeket mutatja.

Jeremy Scott – 2011

A Swatch és Jeremy Scott együttműködése a totál agyeldobós kategória. A nyolcdarabos kollekcióban helyt kapnak Scott kedvenc szárnymotívumai, a leopárdminta, és a villámok is.

Damien Hirst – 2018

Mickey egész születésnapját a Swatch egy Damien Hirst kollabbal ünnepelte. A kollekció legkülönlegesebb darabján Mickey fekete, piros és sárga környezetben jelenik meg, és mindössze 1999 darab készült belőle.

Player Autószalon

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon