24 éves, 70 ezer dollárt keres havonta, miközben körbeutazza a világot
Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

24 évesen sokan még a saját bioritmusukkal sincsenek tisztában, nemhogy egy havi 70.000 dolláros bizniszt építsenek fel. Aileen Adalidnak sikerült.

Az egészben a nagy dolog nem is a közel 20 milliós havi árbevétel. Sokkal inkább, hogy ez a lány közben megéli a fiatalságának minden szépségét, és körbeutazza a világot.

Hogy csinálja mindezt? Kezdjük az elején.

Aileen már 19 évesen belépett a multik világába, miután elvégezte a De La Salle egyetem üzleti menedzsment képzését Manilában, a Fülöp-szigeteken. A három nyelven beszélő lány már ekkor is folyamatosan a digitális nomádok rugalmas életstílusával szemezett.

Végül a gyakorlati idő alatt a Siemensnél, Unilevernél és Nestlénél edződött 21 évesen Adalid otthagyta a pályakezdő állását a Deutsche Banknál - ahol csak 300 dollárt kapott havonta - és áttért az utazó életmódra. Ekkor (2013 áprilisában) kb. 600 dollár megtakarítása volt. Kevesebb, mint 200 ezer forint!

A következő évben szabadúszóként grafikai tervezéssel, web designnal, SEO menedzsmenttel, és online marketinggel foglalkozott. Könnyebbséget ekkor egyedül az jelentett, hogy volt egyetlen egy nagyobb ügyfele, akivel hosszú távra leszerződött, és rögtön a korábbi fizetése kétszeresét kereste. A legjobb benne mégis a rugalmasság, ami lehetővé tette, hogy gyakran utazzon olyan helyekre, ahol eddig sohasem jár. Például Franciaországba vagy Thaiföldre - a digitális nomádok Mekkájába.

2014 májusában, amikor Adalid már anyagilag is kicsit megerősödött, közös vállalkozásba kezdett egy barátjával. Az ötlet egy online kereskedés volt az Amazonon, amit Adalid Gear-nek neveztek el, és sportkiegészítőket kezdtek árulni. Ezzel egyidőben a székhely már Belgiumba került át. Adalid hamarosan felélesztette a tizenévesen írt blogját, az I Am Aileen-t, és átszabta egy profi életmód és utazás bloggá, ahol megoszthatta a tapasztalatait.

Adalid most körülbelül 5000 dollárt keres tisztán havonta az online vállalkozásaiból, miközben legalább havonta egyszer elutazik Európába vagy Ázsiába.

Mi a titok?

"A leghasznosabb számunkra az volt, hogy olyan mentorokra találtunk, akik ugyanolyan üzletet működtetnek, mint a miénk, és segítettek minket átlendülni a nehézségeken" - monja Adalid.

Az utazási blognak köszönhetően egy csomó kedvezményt, ingyenszállást és vacsorát tud kihasználni, úgyhogy a jövedelme kb. 70%-át félre tudja tenni minden hónapban.

Az Adalid Gear-rel kb. napi 3-4 órát foglalkozik, és a hosszú távú tervezésben hisz.

"Elvállalhatsz önkéntes munkákat, hétköznapi melókat, de a legjobb, ha a végső céljaidnak megfelelően építkezel az utazások, és a szabadúszó életmód során is."

Adalid most már csak tovább szeretné növelni a cége méreteit és beutazni az összes helyen a Földön.

Nem rossz tevek, igaz? A tiéd mi?

 

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.