A világ leggazdagabb emberei közé egy magyar is befért
Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

A Forbes 2018-ban is összeszámolta a világ dollármilliárdosait.

A neves amerikai üzleti magazin egészen pontosan 2208 olyan embert számolt össze a világon, akinek vagyona dollármilliárdokban mérhető. Összesen 72 ország képviselteti magát, és köztük van Magyarország is, ugyanis Csányi Sándoré az 1999. hely.

Az előző évhez képest 259 emberrel bővült a kör, a legtöbb milliárdost az Egyesült Államok (585) adja, a második legtöbbet pedig Kína (373).

Az MLSZ-elnököt, a FIFA-alelnököt és az OTP-vezérigazgatót egy személyben megtestesítő üzletember vagyonát 1,1 milliárd zöldhasúra taksálják. Érthető ez a mosoly, nem?

A Top 5 pedig így néz ki:

A listát az Amazon internetes áruház alapítója, Jeff Bezos vezeti (112 milliárd $), a második a Microsoft társalapítója, Bill Gates (90 milliárd $), a dobogóra pedig még a Berkshire Hathaway holding igazgatója, Warren Buffet fért oda (84 milliárd $).

A Facebook-alapító Mark Zuckerberg csak az ötödik a rangsorban (71 milliárd $), őt Európa leggazdagabb embere, a Louis Vuitton Moet Hennessy tulajdonosa, Bernard Arnaul (72 milliárd $) előzte be a Top 5-ben.

(Forrás / fotó: Forbes, MTI / Twitter, MLSZ)

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.