Gyönyörű antik Doxák, Longines-ek és Omegák felújítva jöhetnek?
Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Antik óra nem vén óra – tartja a mondás, amit ezek után a csodálatos, letisztult eleganciát sugárzó karórák után alkottunk. Ha te is szereted a régi patinát újrahúzva és bepárásodik a szemed a míves szerkezetektől, akkor megmutatjuk a legszebb antik karórák magyar Kánaánját, ahol elérhető áron szerezheted be a csuklód legjobb barátját.

A 10ora10 egy nagyon különleges webshop a magyar piacon: egy olyan oldal, ami kifejezetten antik karórák után vadászik, majd a régi csodákat, ha szükséges, felújítja úgy, hogy teljesen tiszteletben tartja annak eredeti patináját. Plusz emellett abban is rendhagyóak, hogy legjobb tudomásunk szerint övék az egyetlen magyar antik órás Instagram. Mi a böngészés közben totál elhűltünk, milyen csodaszépek ezek az órák, szerintünk te is el fogsz:

Ritka madár: Girard Perregaux #10ora10 #50s #vintage #watch #girardperregaux

A photo posted by 10:10 Antik/Óra (@10ora10) on

Kompromisszumok nélkül #10ora10 #Doxa #vintage #watch #70s A photo posted by 10:10 Antik/Óra (@10ora10) on

Extrém ritka Tudor #10ora10 #tudor #rolex #50s #vintage #watch

A photo posted by 10:10 Antik/Óra (@10ora10) on

Jó ez a bőr NATO :) #10ora10 #30s #nofilter #vintage #watch #artdeco A photo posted by 10:10 Antik/Óra (@10ora10) on

1939 Cal. 30 & 1965 cal. 601 #10ora10 #omega #vintage #watch #30s #60s

A photo posted by 10:10 Antik/Óra (@10ora10) on

Not bad, 1945, 37mm @wgyuri #10ora10 #vintage #watch #doxa #40s A photo posted by 10:10 Antik/Óra (@10ora10) on

Sokféle órát ajánlottunk már itt a Playeren: sportos, katonai, strapabíró, városias vagy épp modern – így nem éreznénk fairnek, ha a tiszteletet parancsoló antik darabok kimaradnának a repertoárunkból. Ezek az órák már kiállták az idő próbáját: az elronthatatlannak tartott szerkezetek, az emberöltővel ezelőtti utánozhatatlan elegancia és az antikvitás gyönyörű, régi időket idéző hangulata olyan méltóságot csatol a csuklódra, amitől már önmagában elsőrendű lehet a megjelenésed. Talán ezért hordják sokan ezeket a régi karórákat ünnepi, különleges alkalmakra – de szerintünk a hétköznapokat is bearanyozza mondjuk egy rózsaarany 14 karátos Doxa az ötvenes évekből:

 

Doxa Automatic rózsaarany 14K #10ora10 #50s #Doxa #vintage #watch

 

A photo posted by 10:10 Antik/Óra (@10ora10) on

A legtöbbünkhöz családi örökségként kerültek ilyen régi órák – viszont ha nagypapa hagyatéka mellé szeretnél szerezni egy olyan darabot, amit csakis te választasz magadnak, akkor a 10ora10 oldalán bátran böngészhetsz a szebbnél szebb darabokért. Az óramániás srácokat Facebookon is megtalálod, ahol minden szakmai kérdésedre is választ adnak, ugyanis az összes, általuk értesített órát jobban ismerik, mint mások a tenyerüket. Nem túlzunk, nézd meg, ha nem hiszed.

Ha pedig fel is próbálnád ezeket a káprázatosan szép régi csodákat, akkor látogass el a Zun Store-os Alap kávézóba a Bajcsyn – amennyiben van olyan ismerősöd, akire költenél húszezer forinttól kezdődő árkategóriában, akkor nehezen tudunk elképzelni ennél elegánsabb, fennköltebb és a dolog furcsa módján személyesebb ajándékot. Mert az ember saját karórája személyes dolog – ha pedig még régi történeteket is hordoz, annál inkább.

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.