Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Nem feltétlenül csak a praktikumért hajtjuk fel a nadrágunkat, hanem mert sokkal vagányabb és divatosabb lesz egy alapvetően unalmas szett is ezzel az apró extrával – viszont nem árt, pár fontos szösszenetre odafigyelni hajtogatáskor.

Ha vékony anyagú farmernadrágot szeretnél felhajtani, akkor a következőre kell ügyelned: körülbelül egy hüvelyknyi részt tűrj fel és csak egyszer hajts meg. Ha már kétszer ráhajtanál, a farmer a bokádnál el fog állni, ami nagyon sután néz ki. Emellett ügyelj rá, hogy ne menjen a bokád fölé a felhajtás és viselj bokazoknit vagy egy elegáns, egyszínű darabot, mert a kilógó Garfieldos zokni, ami a csajod szerint irtó cuki, igazából elég megalázó nyolc éves kor fölött.

Farmer felhajtásánál mindig ügyelj rá, hogy a két oldalt futó külső varrást csípd össze az ujjaiddal, hajtsd az anyaghoz oldalra és csak ezután hajtsd fel, így elkerülheted, hogy egy jóindulatú daganatnak is beillő dudor legyen a bokád fölött.

Vastag anyagú farmernál sokkal célszerűbb a hosszabb, legalább kéthüvelykes felhajtás. Úgy csináld a hajtást, hogy a tetején csípj két centit össze az ujjaiddal, majd tűrd be a felhajtásba – különben nagyon csálén szét fog állni. Ezt a fajta hosszú felhajtást viszont nem ajánljuk az alacsonyabb férfiaknak, mert sokkal rövidebbnek tűnik a láb így.

Chinonál legalább kétszer hajts rá a nadrágra és itt is alkalmazd az oldalsó varrásról leírtakat. Vászonnál bátran mehetsz boka fölé is a hajtásban, el fogja bírni az anyag.

Három dologra ügyelj vászonnál: 1) mintás zokni itt is unortodox, 2) ne hajtsd fel addig, hogy halásznadrágnak tűnjön (egyrészt mert 2004-ben ment ki a divatból, de ha mégis lemaradtál róla és ezt szereted, akkor inkább vegyél egy halásznadrágot és azon hajts másfelet) 3) semmiképp se hajtsd fel épp térdig, mert úgy fogsz kinézni, mint aki most megy horgászni. Ha viszont ezeket a tippeket betartod, akkor viszont ízléses, vagány és nagyon stílusos lesz a szetted nyárra. Jó hajtogatást!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.