Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Mutatjuk tehát sorban, hogy Jeff szerint mely 9 tulajdonság tesz egy embert elbűvölővé és megnyerővé. Jó lesz megfogadni ezeket, hiszen a csajozás terén is működhet.

1. Nem félnek veszíteni

A megnyerő személyek nem akarnak folyton, mindenben nyerni és mindent megkapni. Épp ellenkezőleg, ők adni akarnak anélkül, hogy bármi viszonzást várnának el cserében. Számukra nem okoz gondot, hogy bevallják és felvállalják nyíltan a hibáikat és gyengeségeiket, pedig ez nem sokaknak megy ám! Merni kell tudni kimondani olykor, hogy "irigyellek emiatt" vagy "fúú, ez nekem nem megy, tanítsd meg légyszíves", hiszen az emberek az őszinte érzelmeket és reakciókat szeretik, nem a megjátszott dolgokat.

2. Őszintén örülnek a másiknak

A szemkontaktus nagyon fontos és ezt a megnyerő emberek pontosan jól tudják. Mosolyognak, amikor a másik is elmosolyodik, ám nem próbálják meg megismételni minden mondatát és helyeselni folyamatosan, mint egy pincsikutya. Ellenben tényleg odafigyelnek a másik mondandójára és érzéseire, hiszen az apró visszajelzésekkel sokkal gyorsabban kerülnek egy hullámhosszra másokkal.

3. Kölcsönös megértésre törekednek

Sokan - akár észrevétlenül is - az ellentétekre fókuszálnak és a beszélgetésből gyakran vita lesz. A karizmatikus egyének viszont képesek szinte bárkivel szót érteni és higgadtan, békésen elbeszélgetni, hiszen épp erre törekednek és nem arra, hogy tudálékoskodjanak vagy akadékoskodjanak. A legjobb, ha gyorsan valami közös érdeklődési pontot találsz a beszélgetőtársaddal.

4. Használják az érintés erejét

Az emberi érintés akár szavak nélkül is rengeteg üzenetet és érzelmet hordozhat, ha tudjuk, hogyan és milyen helyzetben lehet használni. Erre persze nincsen kőbe vésett szabály, hogy mikor kell valakinek megszorítani a kezét vagy vállon veretni egy kicsit. Mielőtt ilyesmit teszel, mérd fel a szitut és döntsd a belátásod szerint! Ha jól csinálod, könnyen elnyerheted vele a másik bizalmát.

5. Mimikában is jók

A megnyerő emberek nagyon pontosan ki tudják fejezni érzelmeiket szavak nélkül is, csupán az arcukkal vagy gesztusokkal. Még egy unalmas sztorit vagy szitut is érdekessé és izgalmassá tudnak ezzel tenni.

6. Bevállalják a hülyéskedést

Lehet, hogy tök bénák Twisterben, de nem félnek attól, hogy esetleg hülyén néznek ki közben. Érdekes módon, ettől csak sokkal jobban tisztelni fogják őket mások. Ha nem félsz bolondozni, akkor mások nem rajtad fognak röhögni, hanem veled együtt! Ez pedig azt jelenti, hogy máris a bizalmukba férkőztél is kedvelnek.

7. Profin tudnak kérdezni

Képesek elérni, hogy a másik szívesen beszéljen magáról, ezáltal megnyíljon előtte. Ehhez az kell, hogy fel merjék tenni a kérdéseiket és ők maguk is nyíltan beszéljenek magukról. Persze csak őszinte érdeklődésre remélhetsz őszinte válaszokat. Ha pedig olyan választ kapsz, amire rá tudsz kötni, egyből tedd meg és máris megvan a közös kapocs köztetek.

8. Inkább figyelnek, fecsegés helyett

A legtöbben egyszerűen nem tudnak figyelni, mindenki csak a saját híreit akarja harsogni, pedig tök jó érzés, amikor őszinte figyelemmel isszák a szavaid mások. Éppen ezt használják ki a megnyerő személyek, akik tudnak figyelni és hallgatni. Ezzel sokkal több infót és érdekességet tudnak meg a másikról, ami egy ígéretes kapcsolat alapja.

(via)

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.