A The Wagington olyan luxuslakosztályokat és szolgáltatásokat kínál Szingapúrban kutyáknak - meg egy ideje macskáknak is - ami valószínűleg minden házi kedvenc álma: napi kétszeri fittnesz séta, saját tv, belépés a Doghill Gardenbe azoknak a kutyáknak, akik ismerkedni szeretnének, queen size - azaz extra nagy méretű - ágy, és bone pool, ami egy csont alakú úszómedence a hűsülni vágyó ebeknek.

Ő Bobo, a szálloda Pets Relation Managere. És ez nem vicc.

Nemrég 14-szobás macskáknak szánt Purrfection Suites-szal bővült a szálloda, mivel a 2014-es nyitás után sok macskatulajdonos háborodott fel azon, hogy az ő állataik nem tudják élvezni a prémium szolgáltatásokat.

A művészek és hírességek körében különösen népszerű hotelben azért van némi túlzás. Mondjuk a Roberto Cavalli tapéta, a tisztított levegő, ami a szobákba áramlik, a Swarowski étkészlet, és a klasszikus zene, ami ebéd és vacsora közben szól.

De nincs mese, vannak, akiknek tényleg a kisállatuk a gyerekük, és ha abba belegondolunk, hogy anno Gérard de Nerval francia író egy homárral osztotta meg a mindennapjait - jó, aztán bele is őrült, de ez már egy másik kérdéskör -, ez nem is olyan durva. Szingapúrban különösen sok állatszerető ember és vállalkozás van: hétvégi hajókirándulásokat szerveznek nekik és a gazdiknak, saját gyászjelentésük van a The Straits Times-ban.

A resortba egyébként 39 dollár egy éjszaka, amin kívül extraként rendelhetünk wellness szolgáltatásokat, és házi készítésű ételeket, ami nem kis túlzással olyan, mint egy jobb étteremben. Itt a jelenlegi menü:

 

És ezt olvastad már?
Budapest a legolcsóbb városok egyike a digitális nomádok számára
.