A világ tele s tele van érdekes, izgalmas helyekkel, és ráadásul ha még igazi ínyencek is vagyunk (például rajongunk a minőségi whiskykért), akkor az új élmények és élvezetek nyújtotta katarzis még nagyobbat tud bennünk robbanni. Persze, ha jó időben, jó helyen járunk.

Képzelj el egy olyan éttermet, amely egy múzeum is egyben. Vagy egy olyan múzeumot, amely pubként is üzemel. Képzeld hozzá azt, hogy minden a whisky körül forog, így felfoghatatlan mennyiségű vizuális és gasztroinger érhet téged. De a hangsúly nem is a mennyiségen van: a tel-avivi Whiskey Bar & Museum a nagymúltú Templer-alagútban található, ahol a 19. században egy helyi borpincészet is működött, nemrég pedig az izraeli hírszerző ügynökségnek is itt volt az egyik bázisa.

A whiskymúzeumban több mint ezer italkülönlegesség közül válogathatunk, a skót klasszikusoktól egészen indiai és hongkongi gabonapárlatokig, hatalmas kalandozás ez térben és időben egyaránt, a gasztroélményt pedig a fine dining fogások, valamint a whiskybemutatók teszik teljessé. Szívesen eltöltenénk itt némi időt, de akár világvége-menedékhelynek is tökéletes volna. Inkább itt töltenénk el az utolsó napokat, mint egy rideg atombunkerben.

Ez is érdekelhet:

(via)

Player Autószalon

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon