Izgalmas kontrasztot alkot ez a ház a környezetével
Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Palm Springs egy sivatagi város Kaliforniában, Los Angelestől keletre. Az embernek a helyről a pálmafák, a sivatagi éghajlat vagy a várost körbezáró hegyek jutnak az eszébe, és nem igazán jellemző az, hogy a térséget a hófehér világgal asszociálja.

Ezért is meglepő ez a Palm Spring-i ház, amely olyan hófehér, hogy akár egy eszkimó veremnek is el tudnánk képzelni. Az otthont egy két és fél méteres fal veszi körbe, a belső tér jellemzésekor pedig nem igazán használnánk a hangulatos vagy otthonos kifejezéseket, de az tény, hogy az egyszerű, minimalista kivitelezés dominál benne. Az acélkeretek közötti nagy üvegfelületekről a környező hegyeket a tekintetünkkel remekül bevehetjük, a fehér uralom és a tiszta vonalak pedig olyan éles kontrasztban állnak a sivatagi külvilággal, hogy az ember máris megszomjazik tőle.

Ez is érdekelhet:

A Csendes-óceánon született a magyar rezsimentes ház - Roadster

A Noah House olyannyira független, hogy még közműre sincs szükség hozzá. Nincs ökológiai lábnyoma, viszont alkalmas sorozatgyártásra, ezért megfizethető. Blaskovich Ákos találmánya itt van egy karnyújtásnyira. Itthon már rendelhető a sorozatgyártásban készülő Noah Ház első, 137 m²-es, 50 m² teraszos változata, jelenleg pedig 100+40, illetve a 160+60-as változat gyártmányfejlesztésén dolgozik a cég.

(via)

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.