A Kingsman: A titkos szolgálat hivatalos karóra-beszállítója még a Bremont volt, a várva-várt második epizódot azonban a TAG Heuer szemelte ki magának.

Az elkészült óra pedig nem hagyományos időmérő, hanem egy AMOLED-kijelzős okosóra, ami annyira exkluzív, amennyire csak egy okosóra az lehet.

Az élmény - ahogy minden TAG Heuer-készülék esetében - már a doboznál kezdődik...

...majd ott folytatódik, hogy a kezedbe veszed ezt a gyönyörűséget, és eláll tőle a szavad.

Amikor pedig közlik veled az árát, ami nem kevesebb, mint 3650 dollár, akkor azért elgondolkozol, hogy csak a körítésért és a márkajelért megéri-e kicsengetni egy Samsung Galaxy Gear S3 árának közel a tízszeresét.

A Tag Heuer ezúttal ugyanis egy okosórát alkotott, ami valóban gyönyörű, de nem igazán tud többet, mint a jelenleg kapható legjobb droidos készülék.

Az órában Android Wear 2.0 operációs rendszer fut egy Intel processzorral szerelt hardveren, melyet egy 410mAh-es akkumulátor lát el naftával. A készülék egyébként tud mindent, amit kell: van benne mikrofon, gyorsulásmérő, giroszkóp, fényerősség-merő, GPS, NFC, Bluetooth 4.1 BLE és WiFi 2.5 GHz 802.11 b/g/n kapcsolatra alkalmas chip, továbbá 512 MB memória és 4GB-os háttértár.

A kijelző egy 1,39 colos, 400x400 felbontású 287 ppi képsűrűségű 24-bites AMOLED megjelenítő, a tok pedig homokcsiszolt titánium, azaz a küllemre - ahogy a képek is mutatják - nem lehet panasz. Az óra természetesen vízálló, és kizárólag Svájcban gyártják, azonban még ez is csak bajosan indokolja az igen durvára sikerült árcédulát, kiváltképp, ha megnézzük, a konkurencia mit tud felmutatni.

Ha mindenképpen szeretnél egy Kingsman-időmérőt magadnak, akkor inkább az első rész hivatalos óráját javasoljuk megfontolásra. Igaz, ez nem svájci, hanem angol, és szintén nem olcsó, de legalább tradícionális és értékálló.

És ezt olvastad már?
12 hotel a világban, ami szó szerint egy külön kategóriát képez
További cikkeink a témában