A WSP szakemberei az Innovation Imperative építészmérnökeivel együttműködve szén-dioxid-semleges szállodarendszert hoznának létre szerte a világon, amelyeket futurisztikus betoncsonkokból építenének fel.

A Tetra Hotel nevű hotelek sci-fibe illő, megerősített betonpanelekből állnának, az ezekhez szükséges építőanyagokat pedig a helyszínekről szereznék be, hogy ezáltal is lehetővé fókuszba helyezzék a távoli, földrajzilag érdekes, izgalmas világok alapvető építészeti és geológiai sajátosságait.

Jelenleg zöld-foki-szigeteki, norvégiai, kanadai, új-zélandi, spanyolországi, portugáliai, andorrai, egyesült államokbeli és magyarországi területeket vizsgálnak, az első kijelölt helyszíneket a hotelépítésre majd nyáron nevezik meg. A szén-dioxid-semlegesség, az energiatakarékosság és az alacsony ökológiai lábnyom elsőrendű lesz a hotel kialakításánál, emellett a 19 méter magas Tetra Hotel-hüvelyeket különféle elrendezésben építik majd fel, szállodától és helyszíntől függetlenül. Izgalmasnak ígérkezik.

Ez is érdekelhet:

A CNN riportere bejutott egy észak-koreai család otthonába, és felvételeket is készített

Most megnézheted, mi számít lényegében luxusnak Észak-Koreában.

(via)

És ezt olvastad már?
Idén is eljön a karácsony, de semmi pánik, mutatjuk a tuti tippeket!
További cikkeink a témában