10 dolog, amit érdemes lesz megnézni 2020-ban
Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Rengeteg dolog fog történni és megnyílni idén, mutatunk pár izgalmas opciót!

Elő a naptárakkal, mert a 2020-as évek első esztendeje mindjárt rengeteg programot kínál. Lesz világkiállítás Dubajban, megnyílik minden idők egyik legnagyobb múzeuma Egyiptomban, és megnyitja kapuit egy egészen különleges hotel is.

Túra indul!

1. Nature Urbaine Párizsban

A Porte de Versailles kiállítócsarnokban fog idén megnyílni a világ legnagyobb városi tetőkertje. A közösségi kezdemény keretein belül lesznek workshopok, lehet parcellákat bérelni kertészkedés céljából, és ha ügyesek vagyunk, akkor a neves Le Perchoir étterem és bár csapata meg is vásárolja tőlünk a megtermelt zöldségeket.

2. Nagy Egyiptomi Múzeum, Gíza

A Time Out magazin szerint ez lesz minden idők legnagyobb, egyetlen nemzetnek szentelt múzeuma. 2002 óta építik és 100 ezer műtárgynak fog otthont adni, ebből 50 ezer mindig ki lesz állítva, köztük ötezer olyan darab, ami Tutankhamon fáraóhoz köthető.

3. A Filmművészeti Akadémia Múzeuma, Los Angeles

Az Oscar díjakat is kiosztó amerikai filmakadémia végre megnyitja saját múzeumát. Mik lesznek kiállítva? Természetesen Oscar-díjas filmekhez kapcsolódó relikviák, köztük Dorothy cipője az Óz, a nagy varázslóból, Jack Nicholson korddzsekije a Ragyogásból, és indításnak lesz egy Hayao Miyazaki retrospektív is.

5. Bassins de Lumières – Bordeaux

Egy vizuális brigád, a Bassin de Lumières áprilisban egy elhagyatott tengeralattjáró-bázison fog rendezni egy minden bizonnyal elképesztő látványorgiát. Ez lesz a világ legnagyobb digitális művészeti centruma, állítják a szervezők, ahol a legfontosabb vizuális művészek munkáit fogják kivetíteni a vízre és a hatalmas falakra.

6. Stranger Than Kindness: A Nick Cave-kiállítás, Koppenhága

Minden Nick Cave-rajongó, figyelem! Március 23-tól október 3-ig Koppenhágában lesz látogatható az énekes életműve előtt tisztelgő kiállítás. 50 év műtárgyai, kéziratai, írásai, fotók, videók lesznek láthatók, amelynek közös nevezője az egyszeri és utánozhatatlan Nick Cave.

7. Tacones Manoli, Madrid

A belváros egyik háromemeletes épületében kap helyet ez a különleges színdarab. Miért különleges? Kezdetnek például azért, mert minden néző kap egy fehér maszkot, hogy az ismeretlenség jótékony homályába burkolózva nézhesse végig a flamencóval, gitárzenével és extravagáns kosztümökkel teli darabot, amelynek világát a költő, Federico Garcia Lorca versei ihlették.

8. Európa Kulturális fővárosa, Galway

Az idei év egyik kulturális fővárosa az írországi Galway, szóval ebben az esztendőben bármikor programok tucatjai várnak ránk ebben a városban. Nők napján például lesz egy beszélgetés Margaret Atwooddal, A szolgálólány meséje írójával is.

9. Arctic Bath Hotel – Lappföld

Lappföld svédországi részén fog megnyitni az extravagáns Arctic Bath hotel. A szálloda a Lule folyó vizén úszik, télen pedig belefagy a folyóba. Az Arctic Bath további különlegessége, hogy a hotelből a sarki fény is látható az év bizonyos időszakaiban, így aztán nyugodtan mondhatjuk, hogy egy nagyon nem átlagos szállodát tisztelhetünk a személyében. A szálloda fő különlegessége a közepén elhelyezkedő fürdő, amelyet – figyelem – „frissítő” plusz négy fokra melegítettek fel.

10. Expo 2020 Dubai – Dubaj

Október 20-án indul a Dubai Expo 2020, és valami azt súgja nekünk, hogy az arab ország mindent meg fog tenni, hogy ismét lenyűgözze a világot. A világkiállításra 25 millió látogatót várnak október és 2021 márciusa között. A hatalmas rendezvényt egy 438 hektáros területen bonyolítják le és naponta átlagosan 130-170 ezer látogatóra számítanak a szervezők. Az eredeti tervek szerint 183 ország vesz részt kiállítóként a Dubajban a Világkiállításon, melynek mottója így szól: „Connecting Minds – Creating the Future” – A rendezvény fő célkitűzése az, hogy igyekeznek összehozni és a jövő érdekében közös gondolkodásra és alkotásra ösztönözni a különböző népeket és technológiai lehetőségeket. A szegényebb országok komoly anyagi támogatást is kapnak, hogy lehetővé váljon a részvételük. Magyarország is ott lesz, de minket nem kellett támogatni, mi ugyanis magunk finanszírozzuk a részvételünket, méghozzá 21 milliárd forintból.

Ez is izgalmas:

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.