Kubáról leginkább Fidel Castro, a szocializmus és a szivar jut eszünkbe, nézzük meg, mit láthatunk még a karibi szigetországban.

Kuba a Karib-tenger északi szigete, keletről az Atlanti-óceán, nyugatról a Mexikói-öböl, délről pedig a Karib-tenger mossa a partjait. Északi fele nagyon közel van az Amerikai Egyesült Államok déli részéhez, Floridához, emiatt igen nagyszámú kubai közösség él ezen a vidéken.

A trópusi sziget egy igazi kuriózum, egy speciális kis rezervátum, elvégre az egykori spanyol gyarmat ma a legnépesebb karibi országként a világ egyik utolsó szocialista berendezkedésű állama. Ez persze nem mindenkinél számít különleges információnak, de egy idősebb vagy középkorú magyar pontosan tudja, mivel jár ez. De Kuba nemcsak azért más, mert továbbra is tartja magát ehhez az eszmei áramlathoz, hanem mert meglehetősen máshogy fest, mint anno a szocialista Magyarország.

Kubában árad az életszeretet, a kedvesség és a bölcsesség, a helyiek temperamentumosak, szenvedélyesek és barátságosak. Kuba rendkívül sokszínű.

De az ország változatossága máshogy is megmutatkozik: a karibi ritmusok és táncok, a fehér rum, a Cuba libre, Che Guevara, Fidel Castro, a karibi tengerpart, az old timer amerikai autók, az omladozó házak és a pompás, spanyol gyarmati kori építészet mind-mind Kuba.

Viñales-völgy
Old timerek az El Capitolio előtt
Cayo Coco sziget Kuba középső részének északi partján
Havanna

De egy turista az ország látnivalóira kíváncsi elsősorban, márpedig abban sincs hiány, gazdag természete és egyedi hangulata miatt nem véletlenül nevezik a Karib-tenger gyöngyszemének. A szigeten utazva gyönyörű gyarmati városok, mint például Trinidad, buja, zöld dombok, dohányültetvények, egy csodás karsztvidék, a Viñales-völgy, Havanna, Santiago de Cuba és a Malecón, a tengerparti sétány is várja őket.

Trinidad település
Dohánytermesztés
Havanna
Las Coloradas part
Santiago de Cuba
A Szaturnusz-barlang

Na meg persze a legismertebb és legnépszerűbb üdülőhelyet, Varaderót sem szabad kihagyni, mert ott tényleg minden a nyaralásról szól. Itt a szállodák a tengerparton fekszenek és – ellentétben a kubai házakkal – kiváló állapotban vannak.

Varadero

Ez is érdekelhet:

Kötelezően bakancslistás a világ legkecsesebb országa: Chile

Chile tokától bokáig húzódik Dél-Amerikában.

Sokkal több mint Escobar és a drogok: a hangulatos Kolumbia

Nincs túl jó hírneve Kolumbiának, elvégre egy drogbáró volt az egyik legismertebb kolumbiai. Most megnézzük az országot Pablo Escobar nélkül.

A hét célpontja-sorozat

(Fotó: Getty Images)

Támogatott és ajánlott tartalmaink

A világ egyik legegészségesebb itala egy magyar készítmény, és azt adja meg, amire szükséged van

Tréner? Panzió? Kozmetika? Így lehet a kutyád még boldogabb, miközben a te életed is könnyebbé válhat

Így néz ki egymás mellett a világ 25 legnagyobb tava

További cikkeink a témában
Egy illat azoknak, akik nem ismerik a félelmet – NOVELLISTA Unique Wood
Hirdetés