Vicces? Bizarr? Érzéketlen? Még nem tudtuk eldönteni, de az biztos, hogy megjegyeztük.

A Facebookon jött szembe a hirdetés, aminek sikerült áttörnie az amúgy elég jól működő bannervakságomat. Csupasz tehén? Hát az meg mi a fene lehet? Nézegettem egy darabig, aztán olyat tettem, amire már nem is emlékszem, mikor volt utoljára példa: rákattintottam egy reklámra!

Mint kiderült, a Csupasz tehén egy bőrcuccokat készítő és weben értékesítő kisvállalkozás. Magyar és olasz tervezők táskáit, pénztárcáit, ruhakiegészítőit gyártják és árulják, szemre a weboldaluk képei alapján pofás, igényes cuccokat.

A Csupasz tehén webáruház nyitóoldala

Amik láttán csak tovább nőtt bennem a kíváncsiság: miért pont ezt a nevet adták a cégnek? Miért nem maradtak a kitaposott ösvényen valami jól bevált olasz keresztnévvel inkább, miért kellett ilyen, nem is tudom eldönteni, milyen nevet választani? Csupasz tehén? Mármint hogy csupasz, mert nincs kalap a fején? Vagy egy vértől csöpögő nyúzott dögre gondoltak? Vagy csak arra, hogy milyen vicces lenne egy tehén ruhában? Mondjuk bikiniben? Írtam nekik, megkérdeztem. Ők pedig válaszoltak - mutatom is, hogy mit:

A történet vajmi egyszerű. Bőrrel már majdnem 10 éve foglalkozunk. Webáruházunkat 2020 december elején indítottuk el, úgy, hogy már régóta nyaggattak a vásárlóink, hogy az online térben is elérhetőek legyünk. Feltétlenül olyan nevet akartunk magunknak, ami bármikor eszébe jut annak az embernek, aki már egyszer találkozott velünk, és túlnyomórészt marhabőr termékeink vannak.

A pandémia előttig fesztiválokra települtünk ki. Mi nagyon szeretjük azt a miliőt, amit a fesztiválok, vásárok teremtenek, az emberekkel a valódi párbeszédet. Ezt a nevet már az utóbbi években a kitelepüléseinken is használtuk. Hozzánk nőtt, mint ahogy a termékeink is. (Megrögzötten szeretjük a színes bőrtermékeket.)

Sok embernek furcsa, idegen, morbid ez a név. Voltak, akik kijelentették, hogy tőlünk bizony nem vásárolnak. Volt aki azt hitte egy külvárosi sztriptízbár nevével találkozott. De voltak olyanok is, akik számára vicces, bevállalós, egyedi a nevünk. Röviden ennyi...

Szóval röviden: ennyi. És még mindig nem tudom, hogy mit gondoljak egy Csupasz tehén nevű bőrholmi-brandről. Ti mit gondoltok róla?

Csupasz tehén - neked hogy tetszik ez a név, ha egy bőrből készült divatkereskedést hívnak így?

Támogatott és ajánlott tartalmaink

A világ egyik legegészségesebb itala egy magyar készítmény, és azt adja meg, amire szükséged van

Tréner? Panzió? Kozmetika? Így lehet a kutyád még boldogabb, miközben a te életed is könnyebbé válhat

Tizenhat évig a Normafa szégyenfoltja volt a legendás Hotel Olimpia

További cikkeink a témában
Egy illat azoknak, akik nem ismerik a félelmet – NOVELLISTA Unique Wood
Hirdetés