Már szinte unjuk leírni, mennyire szeretjük a jó kávét, ezért aztán igyekszünk is rajta tartani mancsunkat a minőségorientált kávézás szaporán verő ütőerén. Így aztán örömmel számolunk be arról, hogy megnyitott egy újabb remek kávézó Budapesten, amely a Budapest Baristas névre hallgat.

Esztétikailag is remek látványt nyújt, korábban antikvárium volt, és könyvek ugyan már nincsenek, de a hangulatból maradt valami.

Az itallapon a szokásos gyanúsítottak szerepelnek, plusz láttunk cold brewt is, igaz, egyelőre még csak műhelymunkában kísérleteznek vele, rendelni egyelőre nem lehet.

 

A Budapest Baristas pontosan öt napja nyitott, ennek minden bájával együtt. Jó látni, hogy a bezáró helyek mellett (Cafe Nomuri, az első újhullámos kávézó, ami elesett), vannak nyitó helyek.

A technikai leírás a kirakaton

Miközben egy filterkávé fölött nézelődtünk, azon tűnődtünk, mivel lehetne feldobni az egyelőre puritán falakat. Inkább az az egyértelmű, hogy mit nem szeretnénk látni:

- hipszter betűtípussal írt kávés okosságokat,
- pozitív életbölcsességeket,
- még több kávés térképet

Hogy valami előremutatót is ajánljunk: a helynek fel kellene ölelnie budapestiségét, ami már a névválasztásban tulajdonképpen megtörtént. Én mondjuk szívesen látnék a Fortepanról leválogatott fotókat akár a Múzeum körút anno tematikában, de ez csak egy ötlet.

 

Van gift cardjuk, loyalty cardjuk, aztán hogy fogyasztható dolgokkal folytassuk, akadnak szendvicsek, péksütik, és gyümölcslevek.

A Budapest Baristasban nagyon röviden (vagy hosszún, tejjel, americano, stb.) egyben van minden, amit szeretünk egy kávézóban: minőségi kávé, szakértő és kedves személyzet, pozitív dizájn. A hangulat meg majd megjön, mert ezt a helyet még be kell laknia a kávégeek közönségnek.

(Fotó: Kis Zoltán)

És ezt olvastad már?
Csodás, pedig csak az látható ezen a műholdfelvételen, ahogy a Vezúv áttöri az egybefüggő felhőtakarót