Japán a világ egyik legkülönlegesebb országa.

Japán a szupermodern technika, a gondosan ápolt múlt és a csodás tájak elegye, sokkal több, mint az elterjedt közhely, vagyis a felkelő nap országa. A távolkeleti ország 6852 szigetből áll, és az észak-déli kiterjedése miatt hat nagy éghajlati övezet is megjelenik, a nedves kontinentálistól egészen a szubtrópusiig. Vagyis Japán nemcsak modern és egyedi, de igen változatos is.

A legnagyobb szigetek északról dél felé haladva Hokkaidó, Honsú – ez a fő sziget –, Sikoku és Kjúsú. A japánok városban élő típusok, így tizenkét milliós nagyváros található az országban, a fővárosa Tokió, amely a világ legnépesebb városa. Az ország 47 prefektúrára oszlik, a legészakibb Hokkaidó, a legdélibb pedig Okinava. Japán nem egy multikulti ország, mint például Kanada, itt a népesség 98,5%-a japán nemzetiségű.

A világ második legnagyobb országa olyan, mint egy csodás képeskönyv

Méltatlanul kevés szó erről a hatalmas államról, valamiért radar alatt fut ez a páratlan és változatos szépségű ország. Mutatjuk Kanadát.

Régészeti kutatások szerint a felső paleolitikumban, vagyis az őskőkorszak a szigeteket már lakták, a 12. századtól 1868-ig sógunok uralták az országot, a császár nevében. Ez nagyban meghatározta a múlt tiszteletét és a kultúrájuk kialakulását, például az általános, közép- és főiskolák rendszerét még Meidzsi császár reformjai vezették be 1872-ben.

Nézzünk be Japánba!

Tokió a Kantó régióban, a legnagyobb japán szigeten, Honsún fekszik. Itt a háttérben a híres Fudzsi látható, amely az ország legmagasabb hegye, és az egyik leghíresebb jelképe.
Tokió az agglomerációt is beleszámítva a világ legnépesebb várostömörülésének számít, összesen 38 millió lakossal, ez pedig itt a pofás Hamarikjú park, a főváros egyik legkedveltebb parkja, amely a Szumida folyó torkolatánál fekszik.
Sindzsuku Tokió egyik leghíresebb kerülete, a neonfények és a karaokebárok központja.
Jokohama kikötőváros Honsú szigetén, a Nagyobb Tokiói Agglomeráció egyik kereskedelmi központja, egyben az ország második legnagyobb városa.
Hajókázás a cseresznyefa árnyékában az Udzsi-folyó. Udzsi városát az UNESCO a Világörökség részévé nyilvánította, akárcsak Kiotót és Ócut.
Ez egy természetes bambuszerdő Arasijamában, Kiotó prefektúrában.
A hiroszaki várkastély 1611-ben épült hirajama-stílusban, a kastély a Cugaru-klán székhelye volt. A kastély 1611 és 1871 között volt használatban, manapság Japán egyik nemzeti kulturális öröksége, 2006-ban a hiroszaki várkastély fölkerült a 100 legszebb japán kastély listájára.
Az Ogaszavara-szigetek egy Japánhoz tartozó szigetcsoport a Csendes-óceánban. Közigazgatási szempontból Tokió főváros és prefektúra Ogaszavara körzetéhez tartoznak, de a szigetcsoport Japán partjaitól mintegy 1000 kilométerre délre található a Csendes-óceánban - 41 szubtropikus és tropikus vulkanikus szigetből áll.
A Siretoko-félsziget a legészakibb sziget egyik legészakibb pontján található. A 29 japán nemzeti parkból itt található az egyik, a Siretoko Nemzeti Park.
Kumano város Marujama területén sok kis rizsföld található, és ezer tányérmezőnek hívják. Ez a legcsodásabb teraszos rizsföld Japánban.
A Shiraito-vízesés a Fuji-hegy közelében található, a Fuji-Hakone-Izu Nemzeti Park része. 1936 óta védett mint japán természeti emlék. Az eséseket szentnek tekintették a Fuji-kultusz alatt.
A Nachi-vízesés a világörökség része, Japán egyik legismertebb vízesése, a 133 méteres esésével ez az ország legmagasabb vízesése egyetlen megszakítás nélkül.
A Siretoko Nemzeti Park jellegzetességei a vulkánok, ősfenyvesek, tengerpartok, illetve tengeri madarak, elgátolt tavak, és a barnamedve. A Siretoko-félszigetet az UNESCO a természeti világörökségek listájára vette.
A mesés Fudzsival zárunk.

Ez is érdekelhet:

Ha valamiért elhagynád az országot, van egy erős ajánlatunk

A délolasz Puglia régió székhelyén, Bariban és a környékén töltöttünk tíz napot, és nem sok érvünk volt a hazajövetel mellett.

Latin-Amerika Párizsától az egyik legszebb úton át a világ legdélebbi városáig

Bár kegyetlenül messze fekszik tőlünk Argentína, mégis sokunkhoz közel állhat, elvégre olyan nagykövetei voltak, vannak, mint Maradona és Messi. De vajon mi van még abban a távoli országban?

(Fotó: Getty Images)

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Európa egyik legjobb és legújabb Kia-kereskedése is Budapesten van

150 000 táncoló robotfűnyíró: a technológia a fejlesztés mögött

Óbudán vár a fotókiállítás, amit nemcsak látni, hanem tapintani is lehet

További cikkeink a témában
Egyedi méretre szabott öltönyök, ingek azoknak, akik különlegesre vágynak
Hirdetés