Korfu hozzánk és Nyugat-Európához legközelebb eső görög sziget, tehát gyorsan és kényelmesen megközelíthető, emiatt egy időben rendkívül felkapott volt. Ma már nem annyira trendi, kicsit elcsépeltnek számít, holott még mindig az egyik, ha nem a legszebb sziget.

Korfu azon kevés görög szigetek egyike, amelyik a Jón-tengeren van, és annyira északnyugaton, hogy a sziget északi része Albániával néz farkasszemet. Kisebb, hozzá tartozó szigeteivel együttesen gyakorlatilag Korfu képezi az ország északnyugati határának szélét.

A sziget legnagyobb települését és az önkormányzat székhelyét is Korfunak hívják, lakossága nagyjából 34 ezer fő. Az óvárost két erődítmény veszi közre, a kikötő pedig fontos logisztikai központ, innen lehet elhajózni a szárazföldre vagy Albániába. Az óvárosát 2007-ben az International Council on Monuments and Sites (ICOMOS) javaslatát követően felvették az UNESCO Világörökségi Listájára mint kulturális értéket.

Korfu egyik legfontosabb sajátossága és előnye, hogy ugyan mediterrán az éghajlata, de ez a legnedvesebb hely Görögországban – vagyis zöld és termékeny, itt nincs az a brutál száraz nyár végi vízhiány, mint az Égei-tengeri szigeteken.

Ennek a következménye az igazán buja és hangulatos növényzet, amitől az egyik legszebb sziget Görögországban. Emellett változatos partszakaszainak, kiváló túralehetőségeinek, kellemes éghajlatának és a helyiek kedvességének köszönheti, hogy kedvelt úti célpont. Kicsit görögös, kicsit olaszos, nagyon zöld és hangulatos.

Korfu székhely kikötője
Korfu vagy Kérkira település
Kérkira település egyik erődje
A Drastis-fok Korfu északnyugati csücske, és a sziget egyik leglátványosabb helye
Az Ahílio palota, amelyet Erzsébet osztrák-magyar császárné, vagyis Sissi építtetett a kedvenc szigetén.
Kérkira
Kassiopi egy tradicionális halászfalu Korfu jómódú északkeleti partján
Paleokasztríca a sziget egyik legcsodálatosabb helye...
...nem kérdés, miért Paleokasztríca az egyik legszebb
Ami a fenti hellyel vetekedhet, az a Porto Timoni, amely egy köves strand egy eldugott öbölben. Csónakkal vagy sziklás ösvényen lehet megközelíteni. Bámulatos.
Vlaherna kolostorsziget
Paxos és Antipaxos két apró sziget, ahol víz alatti barlangok, kristálytiszta, ragyogó kék tenger várja a turistákat. Korfutól mindössze 14 km-re fekszenek. A képen Antipaxos egyik öble látható.
Egy kis hangulat

Ez is érdekelhet:

Tudtad, hogy a világ egyik legmenőbb strandja Angliában van?

Anglia esetében nem az az első gondolatunk, hogy a nyári láblógatós-strandolós nyaralásunkat oda kellene tervezni. Lehet, hogy most ez változni fog. Mutatjuk a brit Palm Beachet.

A hét célpontja-sorozat

(Fotó: Getty Images)

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Kényelem és nyugalom az autópályán, izgalom és őrület a stadionban – BYD Seal U-val a magyar–skót-meccsre

Európa egyik legjobb és legújabb Kia-kereskedése is Budapesten van

Óbudán vár a fotókiállítás, amit nemcsak látni, hanem tapintani is lehet

További cikkeink a témában
Óbudán vár a fotókiállítás, amit nemcsak látni, hanem tapintani is lehet
Hirdetés