Több mint száz országban járt, szerinte ezt a tízet mindenképp meg kell látogatnod
Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Lewison Wood több mint 100 országban megfordult, azt az elvet vallja, hogy az élet olyan, mint egy könyv, ha nem utazol, akkor csak az első oldalát olvasod el. Tudunk azonosulni a hozzáállásával, most pedig megmutatjuk, szerinte melyik a top 10 kihagyhatatlan hely.

Fokváros, Dél-Afrika

„Reggel a parton lehetsz, délután pedig már hegyeket mászhatsz. Különleges város, pörgős éjszakai élettel és remek éttermekkel.”

Szudán

Wood szerint kiemelkedő a helyiek vendégszeretete, a táj pedig egészen csodás. 2014-ben komoly túrát nyomott itt le, kábé hétmillió lépéses kirándulást pipált ki, szerinte az ottaniak inkább meghalnának, mint hogy ne kínálják meg a vendégeket.

India

Hat-hét alkalommal volt már Indiában, de szerinte mindig más élménnyel gazdagodik. Színes helynek írja le Indiát, amely gazdag történelemmel és pazar tájakkal rendelkezik.

Nepál

Egyike az első országnak, ahol 18 évesen megfordult. Elég komoly kalandokban volt része, látott lázadást és volt egy balesete is. Az emberek barátságosságát emelte különösen ki, és persze Nepál sem az a vidék, ahol nem gyönyörű a táj.

Grúzia

Épp Indiába utazott, amikor átment Grúzián, szerinte a Fekete-tenger partján fekvő országban kivételesen jók az ételek és a borok.

Thaiföld

Ha rajongsz a különleges kultúrákért, akkor Wood szerint Thaiföldöt imádni fogod. Az ételek finomak, a strandok gyönyörűek, a partok és az utcák pedig tele vannak élettel, na meg a búvárkodás is elég nagy buli. És még az sem zavarta, hogy az ország egyre népszerűbb a turisták körében.

Ausztrália

A világ hatodik legnagyobb országában nagyon sok tájat kipipálhatsz, esőerdők, sivatagok, városok, hegyek – minden megtalálható. Végigutazta szinte az egész kontinenst, de már alig várja, hogy egyszer újra visszatérjen.

Kalifornia

Wood egyik kedvenc helye, amin nem is lepődünk meg, mert itt minden megvan, ami először az amerikai csillogásról eszünkbe jut. „Fantasztikus volt, imádtam” – tömören, de sokatmondóan így foglalta össze az ottani kalandjait.

Görögország

Szerinte a görög szigetek tökéletesek az igazi pihenésre, mert leginkább a nyugodtság jellemző rájuk. Persze a történelmet is kiemelte, elbűvölte az ókori romok meglátogatása.

Kolumbia

Legutóbbi expedíciója során 1700 mérföldet utazott Mexikó és Kolumbia között. Szerinte sokat veszít, akinek csak Escobar és a bűnözés ugrik be a dél-amerikai országról, remek kultúrája, jó ételei és különleges vibrálása van az országnak, ahol nagyon jókat lehet túrázni.

Valamelyiket már kipipáltad? És ha nem, akkor melyikkel kezdenéd?

(Guardian)

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.