Rolls–Royce a grófi lakban – Megtaláltuk Magyarország legkülöncebb butikhoteljét
Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

A Szekszárdhoz közeli kastélyszálló egy időkapszula, amely a XIX. századi dzsentris hedonizmus apró, de tökéletesnek tűnő főhadiszállása.

„Egy XIX. századi középnemes életének, miliőjének és korának hű lenyomata kastélyszállónk épületegyüttese és a birtok – cseppnyi falusi bájjal fűszerezve” – így mutatkozik be honlapján a medinai szálló, és ennél jobban nem is nagyon lehetne összefoglalni a lényeget. A kastély 1835-ben épült és a Pauer család birtokában állt, egészen 1850-ig, amikor az Apponyiak megvették tőlük.

A kastély első igazi ura Nagyapponyi Dr. Gróf Apponyi Rezső volt, aki 1917-ben költözött ide, és e jeles alkalomból komfortosította is a lakot. A kastély jelenlegi üzemeltetői ezt a lassan százéves miliőt élesztették újra, természetesen a XXI. századi technológia kényelmi eszközeivel felszerelve. Az eredmény elég jó lett, a képek alapján valóban nagyon hangulatos kis butikhotelt sikerült varázsolni a grófi lakból.És hogy mit keres egy Rolls–Royce a pajtából átalakított étkezőhelyiségben? A szálló veterán autói – RR, Jaguar, Aston Martin – bérelhetők rendezvényekre. Elég drága lakberendezési eszközök, de határozottan feldobják az enteriőrt. A szálló rengeteg programot kínál egész évben az odalátogatóknak: lovas túrák, disznóvágás, ünnepekhez kapcsolódó tematikus estek (Márton-nap, szilveszter stb.), kenuzás a Sión, borestek, gyalogtúrák között lehet válogatni. Ha nincs kedvünk kimozdulni, akkor van kültéri medence (ezt valószínűleg nem Rezső gróf építette), szauna és jakuzzi.A Tripadvisoron eddig mindössze két értékelés olvasható, amit mérvadónak nem nevezhetünk, igaz, a teljesség kedvéért megjegyezzük, hogy mindkettő pozitív. Egy híres vendége biztosan rendszeresen van a szállónak: Jíri Menzel, Oscar-díjas cseh filmrendező, aki egyszer még egy vendégeknek tartott meglepetésvetítésen is részt vett. Igazán mázlista az a vendég, aki pont azon a hétvégén tartózkodik ott, amikor egy kultikus, világhírű filmrendező, akivel aztán együtt nézhette meg a Sörgyári capricció-t.


Hol?

Az M6-os autópályától 6 km-re fekszik az aprócska Tolna megyei község, Medina. A domboldalon fekvő falu határában épült késő klasszicista Apponyi Kiskastély a környező természetvédelmi területre tekint. A szálló háromhektáros parkja szinte a Sióig fut.

A netet böngészve meglepően kevés cikket találtunk róluk, vendéglátással foglalkozó oldalakon kívül szinte eggyel sem, ami meglepő, ugyanis a koncepció eredeti, a megvalósítás innen nézve kompromisszummentesnek tűnik, szóval nem értjük.

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.