Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Az ausztrálok hagyományosan jók outdoor cuccokban, így nem meglepő, hogy lakókocsiban sem tudnak hibázni. Ezt nyugodtan átrángathatod folyón, homokviharon mégsem lesz semmi baja.

A Bruder XP-6-os 1,7 tonnás saját tömegével nem tartozik éppen a legkönnyebb típusok közé, de a 3 centiméter vastag, szögletes formákból épített utánfutó még így is könnyebb, mint a hasonlóan kemény használatra szánt társai. Hat embert lehet elszállásolni a 6,7 méter hosszú, a lélektani 2 méter alatti szélességű dobozban, amihez utazás közben nem kell butácska, extra visszapillantót szerelni az autóra, ha ezt köti valaki a terepjárója mögé.

Kevés idegesítőbb dolog van, mintha estére ujjnyi vastag homok-, vagy porréteg borítja a hálót. Hogy ne kelljen minden estét porszívózással kezdeni, a lakókocsi beépített túlnyomásos levegőrendszerrel tartja tisztán saját belsejét. Menet közben a kompresszor szűrt, tiszta levegőt pumpál a kabinba, így a pornak esélye sincs bejutni. A brutális terepjárást is elviseli, van beépített saját Warn csörlője is és tekintélyes hasmagasságának, masszív kivitelének köszönhetően mostoha terepen rángatva sem lesz baja. Feltéve, ha a hűvös vörösboros üvegeket és a dekantálót indulásnál rendesen rögzítette a kalandor.

Ha már megvan a megfelelő táborhely, az utánfutó gombnyomásra vízszintezi magát, kinyitja a hátulját, ahol a külső zuhanyzó is található, valamint a tető is felemelkedik, kényelmes belmagasságot kínálva. Bent WC, zuhanykabin, lehajtható mosdó, rozsdamentes mosogató, kintről és bentről egyaránt használható konyha, dízel üzemű tűzhely is található. Van benne hűtőszekrény, 200 literes víztartály, napelem, fedélzeti akksi is.

Így néz ki belülről. Félek, a nő nem jár hozzá, pedig úgy lenne az igazi:

Rossz hír, hogy Ausztrálián kívül csupán Észak Amerikában kapható ez a lakókocsi és ott is komoly, 9 hónapos várólistát kell végigbekkelnie, aki ilyenben kíván sivatagban, tengerparton nomádkodni. Ja, az ára majdnem lemaradt, 80 ezer dollárt – 23,4 millió forintot –kérnek érte.

Forrás: Bruder

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.