Egy harapást?

A Nemzetközi Űrállomás (ISS) legénysége július óta zöld chili paprikát termeszt, a Földi körüli kertészkedés az elmúlt hónapokban olyan jó ütemben haladt, hogy, hogy ma már a saját maguk által készített tacót is az említett paprikával tudják ízesíteni.

A Hatch Chile nevű hibrid fajta nyáron még csak magok formájában létezett ISS-en, de ma már szép kis kertté nőtte ki magát a paprika.

Megan McArthur kutatóűrhajós pár napja séffé avanzsált és elkészítette a fajitás, szárított paradicsomos és articsókás menüt. Az említett chilit ha nem szedik le korán, akkor sokkal karakteresebb lesz az íze, a színe pedig vörösessé változik. Az űrhajósok paprika mellett különböző salátákat és káposztaféléket is termesztenek a fedélzeten, így ne lepődjünk meg, ha a következő hónapokban újabb ételekkel állnak majd elő.

Az asztronauták termesztése egyébként egy kísérletsorozat része, amely során azt vizsgálják, hogy egyebek mellett a súlytalanság állapota hogyan hat a növények csíráztatási folyamataira.

CNET; kiemelt kép: @Astro_Megan/Twitter

Ez is érdekelhet:

Kozmikus csodának tartják, hogy sikerült fotót készíteni egy exobolygóról

A Földtől 417 fényévre található, és a bolygóképződés folyamatában jár.

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Tegyél egy futóedzőt a fa alá!

Retrokvíz: felismered, hol készültek ezek a fotók a 80-as években?

Kék és zöld tó is van ebben a kráterben az Azori-szigeteken

További cikkeink a témában