Hogyan zajlik egy hegyi mentés és a hógyártás? Hogyan működik a hótaposó gép? Ez is kiderült a Mátraszentistváni Síparkban megtartott Nemzetközi Hegyimentő Napon.

2023. február 10-én a Nemzetközi Hegyimentő Napon világszerte köszönetet mondtak a hegyimentőknek, akik nap mint nap azon dolgoznak, hogy biztonságban tudhassuk magunkat a hegyekben.

A világnap alkalmából – a hegyimentők előtti köszönönetnyilvánítás jegyében – a Mátraszentistváni Sípark és a Helly Hansen izgalmas programokkal készült a sírajongók számára:

amellett, hogy a résztvevők egy aktív napot töltöttek el a jó levegőn, izgalmas betekintést nyerhettek a Kékes Kutató-Mentő Rescue Team munkájába Klausmann Viktor, az alapítvány elnökének vezetésével, és a Sípark szakembereinek mindennapjaiba.

Bár minden országnak, régiónak és síparadicsomnak megvannak a maga követelményei a hegyimentő csapatok felé, az egész világon igaz az, hogy a hegyek iránti szeretet, az egymásnak való segítségnyújtás és a szakértelem mindenhol a legfontosabb.

A síjárőrök fontos szerepet játszanak a síelők biztonságérzetének növelésében és fenntartásában változékony terepviszonyok esetén is, számukra pedig a Helly Hansen olyan professzionális felszerelést biztosít, amiben megbízhatnak, és amire minden körülmények között számíthatnak.

Hogyan telik egy hegyen dolgozó szakember napja?

A Nemzetközi Hegyimentő Nap alkalmából a jelenlévők beleshettek a Mátraszentistváni Sípark színfalai mögé, és kiderült, hogyan zajlik a technikai hógyártás, hogyan működik a hótaposó gép, mit rejt a szivattyú gépház, valamint a nap folyamán a Klausmann Viktor, a Kékes Kutató-Mentő Rescue Team elnöke hivatásos hegyimentő csapatával bemutatta, hogyan zajlik egy hegyi mentés.

Az izgalmas programok mellett a hétvége során alkalom nyílt a hegyimentők odaadó munkájának a támogatására is, hiszen a világnap alkalmából 2023. február 9-11. között a Helly Hansen az online eladásaiból származó bevétele 5%-át világszerte hegyimentő szervezeteknek ajánlja fel, amelyből Magyarországon a Kékes Kutató-Mentő Rescue Team is részesül.

(Közlemény/Player)

Támogatott és ajánlott tartalmaink

World Margarita Day – Egy újabb ünnepet köszönthetünk köreinkben, már Magyarországon is

Barcelona után Madrid városnéző kapszuláit is beüzemelik hamarosan

A szocializmus egyik legszebb oldala

További cikkeink a témában