Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

A téli hónapokban kézenfekvő megoldás a síturizmus miatt, de Ausztria meglepő módon nyáron talán még izgalmasabb úti célnak tűnik. Mi sem hittük volna, de négy látványos bizonyítékot tudunk felmutatni.

Grossglockner

Be kell valljuk férfiasan, az Alpokról természetesen hallottunk már, de a Grossglockner valahogy kimaradt, mert ha Ausztria, akkor természetesen Graz, Linz, Innsbruck, természetesen Bécs, meg muskátlik és táfelspitz. Aki telente síelni indul, ismerheti, de meglepő módon nyáron is egy halom remek programot tartogat, és sokkal sokoldalúbb vidéknek tűnik, mint télen.

Nem ezzel kellene kezdenünk, de az Alpok ezen részének valóban drámai szépségű vidékeit azok is felmérhetik, akik nem szeretnek kiszállni az autójukból. Nekik találták ki a panoráma útvonalat, ami egy 2300 méteres magasságban futó szakasz vízeséssel, fenyvesekkel, gleccserjéggel, mormotákkal és mindezek megkoronázásaként Ausztria legmagasabb hegycsúcsával. Az útvonal természetesen gyalogosan, kerékpáron vagy motoron is élvezhető, szóval érdemes kipattanni a járműből és csekkolni a látnivalókat, mert van Mormota-mozi, alpesi ökológia kiállítás, a Hohtor-szoros ereklyéi, botanikus körtúrák, tematikus játszóterek, természeti témájú kiállítás: van itt minden, mi szem-szájnak ingere.

Wachaum és Mosviertel

Wachauról eddig főleg borai kapcsán hallottunk, és ennyi már elég is, hogy nagy lendülettel meginduljunk, de ennél sokkal többet ígér az alsó-ausztriai régió. A Mosviertel ráadásul Bécstől alig 120 kilométerre fekszik, a hegyi ösvényeken kellemes gyalogtúrákat tehet az odalátogató, ugyanakkor a hegymászók és a csúcsokat meghódítani vágyók sem csalódnak. A régió a három natúrparkon kívül eredeti állapotukban megőrzött erdőkkel és lápokkal is büszkélkedhet, vagyis egyfajta átmenet a hardcore hegyi trekking és a kényelmes túrázás között.

Burgenland

Burgenlandban már mindenki volt, aki járt Bécsben, de szimpla átutazás helyett érdemes bebarangolni a vidéket. A Fertő-tó körüli tekerés szinte kötelező, közben lehet gyönyörködni a vadvízi élővilágban és élvezni a helyi fehérborokat. Kiváló, minden kényelmet kielégítő intézmények, szállodák és éttermek várják az arra járókat, ráadásul földi árakon. Remek opció azoknak a hedonistáknak, akik szeretik a természetet, de nem bejárni, hanem csak nézni, lehetőleg egy kényelmes fotelből, egy pohár remek borral a kézben.

Dachstein

Kalandor vagy? Nem parázol a magasságtól és nem tudsz pezsdítőbb látványt elképzelni a több ezer méter magas, hóborította hegyrengetegeknél? Akkor az Ausztria egyik legmagasabb csúcsát, a Dachsteint körbejáró túrákat neked találták ki. Az UNESCO-világörökség részének számító területet különböző nehézségű túrákon járhatjuk körbe, van, amihez komoly felszerelés kell, a könnyebbekhez elég egy kényelmes túrabakancs és némi elemózsia. Tavak, gleccserek, rengeteg brutális orom, és egy olyan panorámakilátó, ami már fényképen is szédítőnek tűnik – ugye, hogy Ausztria nyáron is remek úti cél?

Ha mélyebben el szeretnél merülni a témában, itt több részletet is megtudhatsz!

(x)

Fotó: Österreich Werbung

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.