Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

A Malajziai Légitársaság MH 370-es járata csak az utolsó egy hosszú és tragikus sorozatban. Fél tucat misztikus tragédia a repülés történetéből.

Air France 447-es járat

2009-ben egy Airbus A330-as tűnt el az Atlanti-óceán felett, a tragédiát senki sem élte túl, mind a 228 utas és a személyzet tagjai is elhunytak. Teljes öt napig tartott, mire megtalálták a roncsokat, és újabb három évbe telt, mire kiderítették, hogy a balesetet jégkristályok okozták, amelyek miatt a robotpilóta meghibásodott.

Amelia Earhart

Minden idők leghíresebb női pilótájának esete a repülés történetének egyik legtöbbször idézett tragédiája. A rekordokat halmozó hölgy 1937-ben repült az Atlanti-óceán fölött, amikor a gépével, egy Electrával megszakadt a kapcsolat. Soha nem találták meg, és soha nem derült ki, mi történhetett.

Flying Tiger Line 739-es járat

Az amerikai hadsereg gépe 1962-ben indut el Guamból a Fülöp-szigetek felé, de soha nem ért oda. A 90 fős személyzet a géppel együtt eltűnt, pedig 1300 fős, gigantikus méretű kutatóexpedícióval próbáltak a nyomukra bukkanni.

British South American Airways

Csekély ötven évbe telt, mire az 1947-ben eltűnt, 11 főt szállító gép nyomaira bukkantak az Andokban. A megtaláló két alpinista volt, akik véletlenül vették észre a roncsokat 1998-ban. Egy expedíció később emberi maradványokat is talált a környéken. Egy teória szerint a lezuhanó gépet egy lavina temette be, ezért nem vették észre korábban.

Bermuda-háromszög

A kultikus fekete lyukban rengeteg gépeltűnést regisztráltak az elmúlt évtizedekben. Ezek közül a lehírhedtebb öt amerikai bombázó esete, amelyek 1945-ben egy gyakorlórepülés során tűntek el. Több gépet is küldtek a felkutatásukra, ezek közül az egyiknek 13 fős legénységgel a fedélzeten szintén nyoma veszett.

Uruguayi légierő 571-es járat

Egy újabb híres eset: egy 45 főt szállító repülőgép zuhant le az Andokban 1972-ben. 12-en haltak meg becsapódáskor, nyolcan akkor, amikor egy lavina zúdult a roncsra. Mindössze 16-an élték túl a tragédiát, ők elhunyt társaik testét fogyasztva maradtak életben. 72 nap elteltével találtak rájuk.

(Forrás: Time.com)

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.