A Földközi-tenger második legnagyobb szigetéről jóval kevesebb szó esik, mint a legnagyobbról, de mi most besegítünk Szardíniának. Ezek a képek meggyőzőek lesznek, érdemes ellátogatni oda.

Szicília méretben és népszerűségben is megelőzi, persze érthető, Taorminával vagy épp az Etnával nehéz versenyre kelni. Pedig Szardínia egészen mesés és bár vannak időszakok, amikor elöntik a szigetet a turisták, ennek ellenére a szárdok nagyon ragaszkodnak a hagyományaikhoz és ettől nem tántorította el őket a turizmus sem.

Szardínia területének 80 százaléka hegy- és dombvidék, ami alapjaiban meghatározza a tengerpartját is. Nem rossz értelemben, ugyanis egészen mesés sziklás öblök alakultak ki a homokos tengerpart körül. A sziget fővárosa a 170 ezres Cagliari, melynek környéke már a történelem előtti időkben is lakott volt.

Cagliari

Szardínia klímája jellegzetesen mediterrán, vagyis télen enyhe, nyáron pedig meleg. A tengerpartokon, ahol a lakosság túlnyomó többsége él, a hőmérséklet szinte soha nem csökken fagypont alá.

A klímája, az érintetlen vidékei és vizei tisztasága évről évre egyre több látogatót vonz, strandjai pedig a legjobbak közé emelkedett.

A Tripadvisor egyik listáján Európa 10 legjobb strandja közé került a stintonói La Pelosa.

La Pelosa strand
Cala Brandinchi beach
Capo Caccia
Castelsardo
Elefánt-szikla strand
La Maddalena
Medveszikla
Porto Giunco
Szőlőültetvények
Torre dei Corsari beach

Ez is érdekelhet:

Kicsit görögös, kicsit olaszos, nagyon zöld és hangulatos: Korfu

Korfu ma már nem annyira trendi, kicsit elcsépeltnek számít, holott még mindig az egyik, ha nem a legszebb sziget.

A hét célpontja-sorozat

(Fotó: Getty Images)

És ezt olvastad már?
A noszvaji lombházak, ahol a legjobbat hozhatod ki magadból
További cikkeink a témában