Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Furgonba be, sátorcuccot hátra és irány az út! Gondolta hat éve ez a lengyel pár, és azóta öt kontinenst és százötvenezer kilométert kóstoltak be együtt úgy, hogy mindössze nyolc dolcsit (kb. 2300 forintot) költenek naponta. Két bátor utazóblogger irigylésre méltó képgalériája következik.

A pár úgy hozza ki ezt a szűk költségvetést, hogy sosem alszanak hotelben vagy hostelben, hanem a furgonjukban vagy a sátrukban töltik az éjszakát, esetenként a szabad ég alatt, ha az időjárás engedi - és alkalmanként kedves támogatóknál alszanak, akik követik a blogjukat. A furgonjuk elég gyakran elromlik, de már töviről-hegyire megtanulták a szerelését, így erre sem költenek. Éttermekbe sem járnak; bolti ételeket főznek meg a kis úti főzős készletük segítségével avagy tábortűznél.

A nagy költségeket (mint például áthajóztatni a kocsijukat Amerikába vagy Ausztráliába), szponzorok állták, akiknek a logója cserébe feltűnik a (már híresnek mondható) furgonjuk oldalán. A benzinre költenek legtöbbet, de erre is kitaláltak egy okos rendszert: sok blogkövetőjük rendelhet tőlük egy képeslapot, amiért cserébe az illető átutal nekik egy liter benzinnek megfelelő összeget. Plusz gyakran felvesznek útitársakat, akik beszállnak a benzinbe. A kocsijukra fel van szerelve egy százötven literes tank: zuhanyra sem költenek.

Így kell ezt csinálni.

(Forrás és képek: Busaroundtheworld)

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.