Saját varjúserege lett egy amerikai nőnek, és most fél, hogy a csőrös katonái bántani fognak másokat
Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Redditen osztotta meg a saját sztoriját az a húszas évei végén járó portlandi nő, aki felállított egy varjúsereget, és most nem tudja, mihez kezdjen vele. Ne röhögj, ez most tök komoly!

Előzményként jegyezzük meg, hogy a lánynak évekkel korábban volt egy emós/gót korszaka, majd a tinihóbortot annak rendje és módja szerint kinőtte, míg nem pár hónappal ezelőtt látott egy filmet a varjakról, amely kicsit újra felébresztette benne ezt a sötét korszakot. (Meg talán az egész világjárványos-elzártságos mizéria rátett erre egy lapáttal, de ezt már mi mondjuk.)

A filmben kiemelték, hogy amennyiben eteted őket és barátkozni kezdesz velük, apró ajándékokkal lepnek meg téged. Ez igazán remekül hangzik, főleg egy olyan időszakban, amikor az ember el van zárva a legtöbb társas tevékenységtől, és a barátaival is többnyire csak digitálisan érintkezik.

Az elején az otthona körül lebzselő öt-hat varjút kezdte el etetni, majd hamar tizenöt fősre hízott a sereg, amely szinte mindenhova követte őt, amikor csak kilépett az udvarra.

Azonban tudjuk, hogy semmit sem adjak ingyen. Amikor az egyik ismerőse átugrott hozzá beszélgetni a kertbe, akkor a varjak védeni kezdték őt – vagy inkább a területet –, és zuhanóbombázásba kezdtek. Addig nem hagyták abba a körözést a vendég felett, amíg az le nem lépett.

Egy jelenet Alfred Hitchcock Madarak (The Birds) című 1963-as horrorklasszikusából

A nő így arra kíváncsi, felelősségre vonható-e, ha a varjak miatta megtámadnak valakit – hiszen nem tudja irányítani őket, de mégis felelős a kapocs létrehozásáért és a sereg összetoborzásáért. Továbbá nem tudja, mitévő legyen így, hogy lényegében Moira Rose-á változott, a varjak királynőjévé.

A posztjára megannyi komment érkezett. Az egyik hozzászóló – akinek a párja terepbiológus volt, és az ornitológia a szakterülete – azt javasolta, hogy amikor vendégek érkeznek hozzá, kérje meg őket, hogy vigyenek a varjaknak fényes tárgyakat vagy ételmaradékot; vagy várja varjúeledellel a vendégeket, akik megkínálhatják vele a veszélyes sereget. Amennyiben pedig a varjak kedvesen viselkednek a vendéggel, akkor a pozitív viselkedés megerősítése érdekében kapjanak jutalomfalatokat.

Egy másik kommentelő egy madáretető kihelyezését javasolja. Az erőforrásőrző varjak így az agresszív-protektív viselkedésüket az etetőre irányíthatják, és tavaszra kisebb szerencsével lenyugodhatnak. Vagy egy varjúetető-automata építése sem lehet rossz ötlet, amely elvonja a figyelmüket, lefoglalja őket, és amellyel még be is lehet tanítani őket dolgokra.

Közben a varjúsereg admirálisa újabb infókkal jelentkezett:

(Forrás: Reddit, Index.hu)

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.