Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

A karácsonynál kevés alkalmasabb időszak létezik arra, hogy másokon segítsünk. Hiszen ezeket a napokat sokkal intenzívebben és érzelemdúsabban éljük meg, ilyenkor az örömeink és a fájdalmaink is jobban felerősödnek. Akik pedig magányosak vagy betegek, sokkal inkább elszigeteltnek és kiszolgáltatotnak érzik magukat.

Ez szolgált ihletül a The Heart Projectnek (A Szív Projekt), amely egy melbourne-i kórházban indult még 2 éve, majd más angolszász földrészekre is eljutott, többek között Új-Zélandra, Kanadába és az Egyesült Királyságba is. És hogy pontosan mit takar?

– magyarázta Karen Alsop és Adam Cubito, a projekt két kiötlője, mi pedig nem is tennénk hozzá semmi mást. Íme, egy válogatás az elkészült képekből, történetekből:

Innen, a messzi távolból szeretnénk gratulálni a The Heart Proiect kiötlőinek, önkénteseinek, munkatársainak. Gyönyörű, amit csinálnak, hiszen nemcsak visszaadják a lassan kiüresedő karácsony igazi értelmét és varázsát, hanem egyben megmutatják azt is, mennyire fontos odafigyelni másokra és embernek maradni ezekben a napokban is. Nagyon jó érzés belegondolni, hogy ilyen emberek is élnek köztünk, mint ők. Miattuk kicsit szebb ez a világ.

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.