Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Nem kell osztrák pályamatricát beszerezned a tökéletes adventi vásár élményéhez, itt van az orrod előtt.

Idén nyolcadszor tudunk forralt borozni a Szent István téren, de ez még kevés lenne a legjobb európai adventi vásár címéhez.

A Zrínyi utcával kibővített vásár mindenkinek igyekszik a kedvében járni. Az absztinensektől a pálinkák szerelmeseiig, a húsra vágyóktól a vegánokig, mindenki megtalálja az okot, hogy elidőzzön a hangulatos forgatagban, sőt, laktózmentes kisüzemi sajtokat is találtunk, amikor alaposabban szétnéztünk. Ha eddig kicsit nehezedre esett december elején az ünnepre hangolódnod, akkor számodra ez a tökéletes helyszín. Akár haverokkal, akár a nőddel érkezel, rájössz, hogy decemberben nem csak Szilveszterkor érdemes az utcán sétálni.

A grillezett lazacfilé már tálalás előtt is ínycsiklandó

Forró gyümölcstea, amibe nyugodtan kérhetsz akár vodkát is

A plázák végtelenített "Jingle bells" mantrája helyett inkább illatokkal operál a rendezvény, ami sokkal inkább egy téli fesztivál, semmint karácsony előtti kötelező feladat végrehajtás, arra amúgy is van egyszerű és kézenfekvő megoldásunk, íme. Jóleső alkonyati andalgásunk hangulati aláfestését vérprofi szakemberek biztosítják, három kilométernyi fényfüzér tesz róla, hogy ne legyen hiányérzetünk.

Nem is csoda, ha a legjobb európai adventi vásárok közötti, szavazás alapú versengésben hajszálnyival került csak a bécsi karácsonyi vásár mögé tavaly. Idén azonban dobogós lehet, ha kimész és téged is magával ragad, még egy teljes héten át leadhatod a szavazatod.

 

A legjobb persze, ha csak magáért, a hangulatért érkezel, a hideg miatt kárpótol a rengeteg finomság, az meg már csak hab a tortán, hogy még ajándékokat is beszerezhetsz közben.

Minden vegán álma ez a Santa-Burger néven futó, kizárólag növényi alapanyagokból kreált remekmű

Ha te "a zöldségektől leszel olyan mélabús" fajta vagy, ne is keresgélj tovább

A laktózérzékenyek innen BÁRMIT választhatnak, az büntetlenül marad

A Szent István tér közepén idén is megtalálod az ovális koripályát, közepén a hatalmas, feldíszített fenyőfával. Ne lepődj meg, ha egy néptánc együttes flash mobbal próbálja összezavarni a vásár látogatóit, ezt időnként megejtik, ahogyan a Szent István Bazilika homlokzatára vetített installációkban is gyönyörködhetsz esténként.

Mindenkinek kedvére való a Bazilika fényjátéka

A Chilion standján ott a megoldás a vacogásra, a világ legizmosabb paprikája mindenkit feltüzel

Marcipán likőr, a csajok nagy kedvence

Ha nem voltál eddig nagy rajongója a hidegben lófrálásnak, tégy egy próbát és csekkold le az Advent Bazilikát, de mindenképp üres gyomorral érkezz, mert sok mindent érdemes lesz végigkóstolnod. Az vásár esténként 22 óráig látogatható, egészen az év végéig vár majd. Január első napján lesz a vásár fináléja, ahol egy másnaposság elleni, szerencsehozó lencsézésre várnak vissza.

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.