Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Vitathatatlanul nem a szabadtéri vásárok korát éljük, ma, amikor igazából már tűre fűzött angyalokat is beszerezhetünk leárazva valamelyik online áruházból. Azonban a karácsonyi vásároknak még mindig megvan az a különös hangulata, amely az információs forradalom korában is népszerűvé, hangulatossá és élménytelivé varázsolja őket.

A helyzet száztíz éve pedig még egyértelműbb volt: bár még London volt mondhatni a világ közepe, New York egyre grandiózusabbá vált, a gazdasági nagyhatalommá duzzadó Amerikai Egyesült Államok kirakatvárosa pedig karácsonykor is nagyon nyüzsgött. A következő fotók elkészítését a George Bain Agency rendelte el, amely az Egyesült Államok egyik legrégebbi fotóügynöksége.

Külön érdekesség, hogy a Madison Square Parkban ekkor még nem állt karácsonyfa – az első New York-i közösségi fát a környék lakói 1912-ben állították fel az elsőt, és az Edison Company által adományozott izzókkal világították meg. A tradíció a mai napig él, és főként a környék kisgyermekes családjai vesznek részt a gyertyagyújtási ceremónián, amelyen fiatal művészek formabontó alkotásainak is gyakran lehetőséget adnak.

Ez is érdekelhet:

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.