Óriási csapás a kábítószerpiacra, írta a police.hu.

Egy izgalmas, filmszerű sztorit vázolt fel a rendőrség, amely a csepeli szabadkikötőben kezdődött. Bejelentés érkezett ugyanis egy maszkos fickóról, érkezett, aki a kikötőben ólálkodott 2023. november 11-én hajnalban. A kiérkezett rendőrök őt végül nem találták meg, ugyanakkor rábukkantak arra a hűtőkonténerre, amit megpróbált kinyitni.

A konténerben kialakított rejtekhelyről 155 darab, egyenként körülbelül egykilós kábítószergyanús anyagot tartalmazó csomag került elő.

A helyszínen folytatott szemle keretében alkalmazott tesztek kokaint mutattak ki.

A kirendelt vegyészszakértő vizsgálata megerősítette, hogy az összesen nettó 154,805 kilogramm lefoglalt anyag kokain, aminek feketepiaci értéke 23 milliárd 220 millió forintra tehető. Ez átlagos hígítással is annyi kábítószer, hogy életkortól függetlenül minden második fővárosi lakosra jutna egy adag.

Az adatgyűjtés megállapította, hogy kábítószer elrejtésére használt konténert Ecuadorban adták fel, és banánt szállítottak benne. A szállítmány Mexikóba, majd hajóval Németországba érkezett, onnan vasúton jutott Magyarországra, ahol a banánt kirakodták.

Ez is érdekelhet:

A Wall Street igazi farkasa elmondta, milyen volt egész nap bedrogozva tolni

Megvan a lamborghinis jelenet a filmből? Jordan Belfort így csinálta.

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Milyen kutyatápot vegyél, ami a kutyádnak és a pénztárcádnak is jó?

A világ egyik legegészségesebb itala egy magyar készítmény, és azt adja meg, amire szükséged van

David Beckham közzétett egy videót, amin egy házibulin az újra összeállt Spice Girls mulatozik

További cikkeink a témában