A 10 legrosszabb cápás horror
Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Forgassunk cápás filmet fillérekből! Ne foglalkozzunk a forgatókönyvvel! Szerződtessük le egy csokiért Eric Robertset! Mit kapunk? Csodákat!

Ghost Shark

Kezdjük egyből a legsúlyosabb versenyzővel, a cápával, aki a halála után sem válik vegává, mondjuk halottá sem igazán, és hála a leleményes forgatókönyvíróknak, őt bizony ezért már nem különösebben köti semmi sem a vízhez, mert mi is kötné?! Igen, a Szellemcápa a szárazföldön is megcsócsál, de a vízben is elboldogul, igazi kétéltű csodalény, aki lesben áll mindig és mindenhol, mint a Neoton-dalban. A CGI-felelősök sem izzadtak bele a nagy munkába, de nem is itt akarták megmutatni, hogy ők az új Pixar.

Super Shark

Most már azt is tudjuk, hogy létezik a szupercápa, aki uszonyain képes a parton sétálni, és szinte mindig ugyanazzal a CGI animációval ficánkol elő a vízből, szigorúan a költséghatékonyság jegyében. Az emberek nem esnek kétségbe, megépítik a cápairtó szupertankot, ami valamilyen oknál fogva lábakon sétál, és képes jól orrba rúgni a rakoncátlan óriást. Amikor a fejlesztőt megkérdezik, miért is nem a hagyományos, lánctalpas kialakítással próbálkoznak, a válasz ennyi: „sétáló tank egy sétáló cápa ellen”. Így már érthető!

Mega Shark vs. Giant Octopus

Sokszor mondtuk, hogy ez az alja, de akkor még nem tudtuk, mi jön később. A megacápa játszi könnyedséggel szedi le egy ugrással az utasszállító repülőgépet (!), jóízűen megfalatozza, majd nekimegy az óriáspolipnak, aki szintén nem egy aranyos kiscica habitusával játszadozik az emberiséggel. Kettejük küzdelmébe természetesen az emberek is bekapcsolódnak, akiknek vezetője nem más, mint maga az isteni Lorenzo Lamas. Egyéb kérdés a minőségre vonatkozóan?

Sharktopus

A megacápa és az óriáspolip gyermeke, aki magán viseli az ősök összes veszélyes tulajdonságát: nagy fogaival beléd mar, karjaival pedig elkap bármit, sőt, kimászik a partra is egy koktélért, ha ahhoz szottyan kedve. A felettébb kreatív sztori szerint Cápali egy katonai kísérlet következtében jött létre, majd elszabadult, hogy Mexikóban randalírozzon, és csócsáljon meg mindent, ami az útjába kerül. A főszerepben Eric Roberts, hogy egy igazán nagy név is ott figyelhessen a stáblistán.

Avalanche Sharks

Igen, a hó alatt úszó cápa, és kedves barátai, akik egy lavinával jönnek, mert mi mással jönnének a fagyos bikiniverseny lemészárlására. Már ez az ötlet is megérne egy beszélgetést az írókkal, mert őket aztán semmiféle logika nem gátolja az életben, mondhatni zsenik, de inkább simán őrültek. A hóban haladó cápauszony látványa mindenesetre kinyittat velünk egy üveg vodkát, mert másképp ezt nem lehet kibírni.

Sand Sharks

Igen, a homok alatt úszó cápa. Sőt, cápák! Mint minden valamirevaló ZS-kategóriás cápás film, ez is azzal indul, hogy nagymellű csajok buliznak a parton. Aztán a homok alól nem egy ottfelejtett pille palack kerül elő, de még csak nem is az ötéves Kovács Pistike elveszett homokozó lapátja. Mint megtudjuk, az őskorban éltek homokcápák, akik a föld alatt „úsztak”, és bírták a vizet is. Hát mi ez, ha nem egy gyönyörű dadaista költemény? Persze senki sem gondol arra, hogy nem kötelező a homokban bulizni, de nem is baj, bizonyos helyeken ezt nevezik természetes kiválasztódásnak.

2-Headed Shark Attack

A „Milyen cápa-mutációról nem készítettünk még filmet” versenyen új induló került elő: a kétfejű cápa. Mert így az egymáshoz közel úszó párocskákból egyszerre válhat egy pillanat alatt vízben úszó, véres húscafat. Jó nő is kell, úgyhogy leszerződtették Carmen Electrát, akinek szinte karaktere sincs, elég az, ha folyamatosan bikiniben rohangál. Hulk Hogan éppen nem ért rá, ezért helyette mellbedobással érkezett a stáb megmentésére kicsi lánya, Brooke, aki egy fokkal gyengébb színészi kvalitásokkal rendelkezik, mint édesapja, ami ugye már nagy szó.

Hammerhead

„Half man. Half shark. Total terror” – szól a film mottója, ami azonnal eszünkbe juttatja, hogy milyen szükséges is lenne már a medvedisznóemberről horrort forgatni, aki ugyebár félig medve, félig disznó, félig ember. A cápaembert egy tudós alkotta, aki valamilyen perverziótól vezérelve emberi DNS-t kever az uszonyos ragadozóéval, és létrejön az igazi tökéletes gyilkos, aki a vízben megharap, az erdőben pedig szembejöhet veled a lábain. Milyen rossz is lett volna, ha a kísérlet folyományaként felül lett volna ember, és alul cápa. Mindegy, majd a második részben…

Dinoshark

Eric Balfour megjelenése egy filmben többnyire nem jelent semmi jót, és az sem derít minket jobb kedvre, ha a plakáton azt olvashatjuk, „A DinoKrok rendezőjének új filmje”. Emberünk ezúttal nem egy krokodilt, hanem egy cápát olvaszt össze Denverrel, a dínó jóbaráttal, aki nem ősidőkből szól hozzánk, hanem reggelire fogyaszt el napjainkban. A film végülis a globális felmelegedés veszélyeire hívja fel a figyelmet, az olvadó jéghegyekből ugyanis kiolvad a téli álmot alvó DinoCápa, és picit éhes. De ő nem éri be egy Burger King menüvel, neki igazi friss husi kell. Ajánljuk megtekintésre azt az epikus jelenetet, amikor Eric a jet skijéről snájdig módon felugorva a gonosz ragadozó szájába készül röptetni egy gránátot.

Megalodon

Egy igazi cápa, ami mindent megesz. Legyen az vasrács, jet ski, hajó, vagy egy rossz hírű kínai büfé édes-savanyú levese. Gyomra bármit megemészt, sebessége pedig a megboldogult Concorde-okéval vetekszik. Ezért senki sem menekülhet előle. Az emberek pedig vannak olyan hülyék, hogy folyton ott legyenek, ahol ő randalírozik. A filmből ki kell emelnünk azt a jelenetet, amikor egy hajó körül kis csínytevőnk akkora mészárlást rendez két fillérből összehozott CGI trükkökkel, amitől a Kis Vuk is egész tűrhető hollywoodi szuperprodukciónak tűnik.

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.