2012-ben a Project X – A buli elszabadul frenetikusan ragadta torkon a TikTok-nemzedék felemelkedése előtti korszellemet. Akkoriban már elkezdett számítani, hogyan mutatunk az online térben, de még éppen nem hatott át mindent az a kivagyiság, ami ma már uralja a közösségi médiát. A politikai korrektségről nem is beszélve.

A Project X főhősei egyszerű középiskolai lúzerek, akik az egyikük születésnapjának apropóján, kihasználva azt, hogy a szülők az egész házat rájuk bízták, egy akkora bulit csinálnak, ami végül a híradóban köt ki. Mindezt az alkotók egy áldoku és egy found footage köntösébe csomagolták, a végeredmény pedig legalább annyira szórakoztató és látványos, mint amennyire nevetségesen abszurd. A film nemcsak a zseniális soundtrack miatt emlékezetes, de azért is, mert a mai napig tökéletesen használható buli előtti hangulatfokozóként.

Nem lehet úgy beszélgetni erről az alkotásról, hogy az embernek ne jusson eszébe az Alexis nevű lány, az iskola legjobb nője és a vágy tárgya, aki a történet egy pontján egy ágyba kerül a lúzer főhőssel. A srác végül nem őt választja, de mivel nem ez a film legvalószerűtlenebb fordulata, ezért erről a továbbiakban inkább ne is essen több szó. Ha az eltelt 12 évben megkoptak volna az emlékeid, gyorsan megmutatjuk azt a jelenetet, melyben lekerül Alexisről a melltartó.

A karaktert Alexis Knapp alakította, aki a forgatás idején 22 éves volt és idén júliusban ünnepli a 35. születésnapját. A hölgy 18 évesen költözött Los Angelesbe és nagyjából azonnal el is kezdett meghallgatásokra járni. A filmezés előtt modellkedett és egy internetes showműsorban is szerepet vállalt, mely a World of Warcraft című videojátékot népszerűsítette, majd 2009-ben megkapta első szerepét a Páros mellékhatás című filmben. Bár ebben még csak a háttérben lehetett elcsípni, a Project X-ben végre cselekményformáló szerepet kapott, a szintén 2012-ben elstartoló Tökéletes hang-franchise-ban pedig már visszatérő karakterként vett részt.

2014-ben ismét levetkőzött a kamera előtt a The Anomaly című sci-fiben, a jelenete pedig annyira látványos, hogy erről is muszáj megelékeznünk néhány kép erejéig:

Igazából a Tökéletes hang-franchise-t könyvelhetjük el eddigi karrierje legnagyobb sikereként, a kettőezer-tízes években ugyanis nemigen jött össze neki a nagy áttörés. Inkább rövid- és tévéfilmekben, sorozatokban kapott szerepeket, de azért az említett alkotások miatt nagyon sokan megismerhették az arcát.

Ezen a képen Alexis a Project X Los Angeles-i premierjén látható 2012-ben színésztársaival, illetve középen Todd Phillipsszel, aki a film munkálataiban producerként vett részt, és aki jelenleg épp a Joker: Kétszemélyes téboly című mozin dolgozik rendezőként:

A legizgalmasabb jeleneteit már megmutattuk, most pedig a cím ígéretéhez híven következzen néhány frissebb kép Alexisről! A következő fotó 2022 júniusában készült az AMC+ Moonhaven című sorozatának Beverly Hillsben tartott premierjén:

A színésznő itt az Én még sosem... című sorozat negyedik évadának Los Angeles-i díszbemutatóján vesz részt 2023 júniusában:

Ez a kép idén március végén készült a Los Angeles-i The Conga Room záróünnepségén:

A róla készült legfrissebb képek a Netflix Atlas című filmjének Los Angeles-i premierjén készültek május 20-án:

Knapp kisasszony a mai napig aktív, jelenleg is két olyan nagyjátékfilm vár bemutatóra, melyekben ő is szerepel. Most már leginkább egyenesen streamingre vagy televízióra készülő filmekre kérik fel, így nem valószínű, hogy valaha is újra láthatod őt a vásznakon.

(Képek: Getty Images)

Ez is érdekelhet:

Megnéznéd a Hanta Boy liftes jelenetében szereplő gyönyörűséget meztelenül?

Megmutatjuk, hogy néz ki a hölgy, amikor nincs rajta textil. Erősen 18 pluszos tartalom következik.

Támogatott és ajánlott tartalmaink

150 000 táncoló robotfűnyíró: a technológia a fejlesztés mögött

Így néz ki az a napi menü, amire a szakértők szerint a szervezetednek szüksége van

Kényelem és nyugalom az autópályán, izgalom és őrület a stadionban – BYD Seal U-val a magyar–skót-meccsre

További cikkeink a témában