Egyelőre még nem dőlhetnek hátra az Avatar: A víz útja alkotói, hiszen az az irgalmatlan globális kasszarobbantás elmaradt, amire sokan vártak, de azért panaszkodni sincs okuk.

Sok elemző azt gondolta, hogy 13 évvel az első rész után az emberek már nem fognak úgy özönleni a folytatásra, mintha nem lenne holnap, és ez valamennyire be is jött, ám a film így is megdöntött egy nagyon fontos idei bevételi rekordot.

James Cameron filmjének globális bevételei ugyanis 14 nap alatt lépték át az egymilliárd dollárt, amire idén egyetlen másik alkotás sem volt képes.

Bár a rendező egy korábbi interjúban azt mondta, hogy a filmnek legalább kétmilliárd dollárt kell ahhoz betermelnie, hogy nyereséges legyen, és ettől még igen messze van, azért egy ilyen rekord láttán biztosan nem keseregnek a stúdió fejesei.

Agyrém, de ha James Cameron igazat szólt, nagyjából kétmilliárd dollárba kerülhetett az Avatar folytatása

A rendező olyat mondott, amiből nem nehéz kiszámolni, mennyibe kerülhetett az Avatar: A víz útja. Iszonyatos összegről van szó.

A film egyébként igencsak döcög a kínai piacon, ahonnan nagyon komoly bevételeket vártak az elemzők, ennek azonban semmi köze nincs az alacsony érdeklődéshez. A távol-keleti országban ugyanis éppen most kezd berobbanni a koronavírus egy újabb hulláma, ami miatt a hatóságok több tízezer filmszínházat zárattak be, ez pedig a jegyeladásokon is meglátszik.

Japánban is nehézségekkel küzd a film, a Cameron által használt magas képrátájú megjelenítést ugyanis sok olyan mozi nem tudja levetítetni, ahol régebbi generációs vetítőgépek vannak hadrendbe állítva, ami miatt nagyon sok csalódott néző visszakéri a jegyek árát.

James Cameron ellen fogadtál? Ezt benézted!

Az Avatar második része nagybetűs, hamisítatlan, korszakos MOZIVARÁZSLAT, amit – előre is bocsánat az ordas közhelyért, de – tényleg a lehető legnagyobb vásznon kell megnézni.

Szóval a helyzet lehetne jobb is, de azért a 14 nap alatt összeszedett egymilliárd dollár így is simán 2022-es rekord, sőt, a box office történelmében csak öt filmnek sikerült ennél gyorsabban átlépni az álomhatárt. Még a 2009-es első résznek is 19 napra volt ehhez szüksége.

Mivel a filmmel kapcsolatban csak nagyon lassan csökken az érdeklődés, még a kétmilliárd dolláros bevételre is van esély, bár ezzel kapcsolatban az elemzők egyelőre szkeptikusak. Mi azért drukkolunk Cameronnak, hiszen nagyon szeretnénk minél többször visszatérni Pandorára, a negyedik és ötödik részhez pedig elengedhetetlen, hogy A víz útja beváltsa a hozzá fűzött reményeket.

(forrás: The Hollywood Reporter)

Ez is érdekelhet:

2022 ötven legjobb filmje

Idén sem vettük megúszósra, jó szokásunkhoz híven ötvenes toplistába szedtük az év szerintünk legjobb alkotásait. Jöhetnek a kulturált ellenvélemények!

Támogatott és ajánlott tartalmaink

A világ egyik legegészségesebb itala egy magyar készítmény, és azt adja meg, amire szükséged van

Tréner? Panzió? Kozmetika? Így lehet a kutyád még boldogabb, miközben a te életed is könnyebbé válhat

Deadpool és Rozsomák durván egymásnak esnek közös filmjük teljes előzetesében

További cikkeink a témában
Egy illat azoknak, akik nem ismerik a félelmet – NOVELLISTA Unique Wood
Hirdetés